Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Letecké nešťastie na Kube: Počet obetí stúpol na 111, úrady zastavili lety spoločnosti

Pád lietadla
Pád lietadla (Zdroj: Twitter/Daily_Express)

MEXIKO - Jedna z troch preživších piatkovej havárie lietadla na Kube Gretell Landrove Font podľahla svojim zraneniam a stala sta tak 111. obeťou nešťastia. Informovali o tom kubánska štátna televízia a rozhlas. Dvadsaťtriročná mladá žena, ktorá bola podľa jej matky tanečnicou flamenca a študentkou inžinierstva, zomrela v dôsledku svojich rozsiahlych zranení v pondelok popoludní.

V nemocnici v kubánskej Havane zostávajú hospitalizované 19-ročná Mailen Diaz a 39-ročná Emiley Sanchez. Obe ženy, ktoré pochádzajú z mesta Holguín, sú v kritickom stave. Tridsaťdeväťročný Boeing 737-201, ktorý prevádzkovala letecká spoločnosť Cubana, sa v piatok zrútil krátko po štarte z havanského letiska. Na palube bolo 102 Kubáncov a 11 cudzincov, vrátane šesťčlennej mexickej posádky.

Mexické úrady už v tejto súvislosti dočasne zastavili činnosť charterovej spoločnosti Damojh, známej aj pod menom Global Air, ktorá kubánskej leteckej spoločnosti stroj prenajala. Tento krok má pomôcť pri vyšetrovaní toho, či spoločnosť funguje v súlade so zákonom. Úrady chcú tiež zozbierať informácie, ktoré by pomohli pri vyšetrovaní nehody, ktoré začala kubánska vláda. Mexická aj americká Národná rada pre bezpečnosť dopravy na miesto vyšlú expertov a s vyšetrovaním pomôže aj spoločnosť Boeing.

Viac o téme: Letecké nešťastiePád lietadlaKuba
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu