Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Ďalšia streľba na strednej škole v USA: Tínedžera zastavil odvážny policajt

Mark Dallas Zobraziť galériu (4)
Mark Dallas (Zdroj: Alex T. Paschal/Sauk Valley Media via AP)

DIXON - V americkom meste Dixon v štáte Illinois obvinili študenta, ktorý v stredu na tamojšej strednej škole začal strieľať v blízkosti posluchárne.

Šéf polície Steven Howell Jr. uviedol, že po niekoľkých výstreloch dorazil na miesto policajt Mark Dallas, ktorý pracuje na Dixon High School päť rokov. Devätnásťročného Matthewa A. Milbyho prenasledoval po tom, ako ušiel zo školy. Tínedžer na strážnika niekoľko ráz vystrelil, pričom policajt streľbu opätoval, mladíka postrelil a zadržal. Polícia verí, že konal sám a verejnosť sa už nemusí ničoho obávať.

Howell odmietol komentovať, prečo si strelec priniesol do školy zbraň. "Nemôžem byť viac hrdý na policajta a spôsob, akým reagoval na situáciu. Vďaka jeho hrdinskému zásahu zachránil nespočetne veľa životov. Sme mu navždy zaviazaní za jeho službu a statočnosť," vyhlásil policajný šéf.

Polícia tiež uviedla, že študenti sa zabarikádovali vo svojich triedach, kde zatarasili dvere nábytkom, čo si predtým vyskúšali počas cvičenia. Milby, ktorý čelí viacerým obvineniam, je hospitalizovaný, pričom nie je v ohrození života. Sudca určil kauciu na dva milióny dolárov (v prepočte približne 1,7 milióna eur).

Na škole v USA
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Alex T. Paschal/Sauk Valley Media via AP)
Na škole v USA
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Alex T. Paschal/Sauk Valley Media via AP)

Viac o téme: StreľbaUSA
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu