Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Žena (†30) sa tajne vydala za 11 mužov: Dopadla najhoršie, ako mohla

Ilustračné foto
Ilustračné foto

MOGADIŠO - Príslušníci teroristickej organizácie Šabáb v stredu na juhu Somálska ukameňovali 30-ročnú ženu, ktorú obvinili z mnohomužstva. Informovala o tom agentúra Reuters. Žena priznala, že sa postupne tajne vydala za 11 mužov, bez toho aby sa medzi jednotlivými sobášmi rozviedla, uviedlo v komuniké zverejnenom na internete islamistické hnutie.

Najkrvavejší teroristický útok v dejinách Somálska si vyžiadal až 512 mŕtvych

Podľa svedkov bola žena ukameňovaná verejne v meste Sablale, ktoré leží v provincii Lower Shabele, zhruba 250 kilometrov južne od metropoly Mogadiša. Súdy zriadené Šabábom nepripúšťajú obhajobu ani odvolanie.

Matka ôsmich detí bola zadržaná kvôli tomu, že sa o ňu hádali dvaja muži. Obaja tvrdili, že sú jej právoplatnými manželmi. "Jeden zo ženiných manželov už zomrel a iný sa s ňou rozviedol, avšak ďalších deväť mužov s ňou bolo stále ženatých," uviedlo islamistické hnutie v komuniké.

Hnutie Šabáb, ktoré je napojené na globálnu teroristickú sieť al-Kájda, má pod kontrolou zhruba tretinu územia Somálska. Usiluje o zvrhnutie krehkej prozápadnej vlády v Mogadiše a chce v krajine zaviesť prísne islamské právo šaría.

Viac o téme: UkameňovanieŠabábSomálčankaMnohomužstvo
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu