Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Veľká väzenská vzbura v Indonézii: Odsúdenci chceli ukradnúť zbrane, nemali žiadnu šancu

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: gettyimages.com)

DEPOK - Väzenská vzbura v indonézskom meste Depok si v utorok v noci vyžiadala zranených z radov väzňov aj polície. Nikto z nich však nie je vo vážnom stave, uviedol hovorca národnej polície Muhammad Ikbal. Podľa nepotvrdených správ sa vzbura začala, keď sa niektorí z väzňov detenčného zariadenia odsúdení za terorizmus pokúšali strážnikom v protiteroristickej jednotke ukradnúť zbrane.

Vzbura prišla len štyri dni po tom ako v Depoku, ktorý sa nachádza južne od hlavného mesta Jakarta, zatkli troch islamských militantov. Tí údajne v meste plánovali vykonať útoky na veliteľstvo polície a jej ďalšie stanice.

Indonézia vedie boj proti islamským extrémistom od bombového útoku na Bali z roku 2002, ktorý si vyžiadal 202 mŕtvych, prevažne cudzincov. Za útokom stála organizácia Džamá islámíja, ktorú po zatknutí stoviek jej militantov a lídrov úrady zneškodnili.

V krajine sa však v ostatnom období začali objavovať nové hrozby od radikálov inšpirovaných extrémistickou organizáciou Daeš, ktorí sa pri útokoch zameriavajú na bezpečnostné sily a miestnych "neveriacich".

Viac o téme: VzburaVäzenieVäzniIndonéziaJakartaDepok
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu