Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Muž napadol budúceho starostu nemeckého mesta: Takýto útok nie je v krajine prvým

Na snímke víťaz volieb nový starosta mesta Freiburg Martin Horn si drží ľad na tvári po údajnom útoku muža počas večierka, na ktorom oslavoval svoj volebný úspech
Na snímke víťaz volieb nový starosta mesta Freiburg Martin Horn si drží ľad na tvári po údajnom útoku muža počas večierka, na ktorom oslavoval svoj volebný úspech (Zdroj: TASR/Patrick Seeger/dpa via AP)

FREIBURG IM BREISGAU - Nemecká polícia zatkla muža, ktorý udrel do tváre novozvoleného starostu mesta Freiburg im Breisgau v spolkovej krajine Bádensko-Württembersko.

Nemenovaný násilník zbil 33-ročného Martina Horna, ktorý kandidoval za starostu ako nezávislý, počas večierka na oslavu jeho volebného úspechu. Horn pritom prišiel o jeden zub a utrpel zranenie oka.

Hovorkyňa polície Laura Riskeová uviedla, že motív napadnutia je zatiaľ nejasný, zadržaný muž však v minulosti trpel duševnými problémami. Podľa jej pondelňajšieho vyjadrenia pre stanicu n-tv, ktoré prevzala agentúra AP, vyšetrovatelia momentálne vychádzajú z predpokladu, že samotný incident nemal politické pozadie.

Horn vo funkcii freiburského starostu vystrieda 1. júla politika zelených Dietera Salomona. Podobné útoky sa odohrali v Nemecku aj v uplynulých rokoch, keď sa stali ich terčmi politička Henriette Rekerová, ktorá sa následne stala starostkou Kolína nad Rýnom, či Andreas Hollstein, starosta mestečka Altena.

Viac o téme: útok NemeckoFreiburgMartin Horn
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu