Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Dráma v autobusoch v USA: Žena napadla nožom cestujúcich, v Chicagu trafila chlapca do hlavy strela

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

HADLEY - V americkom štáte Massachusetts vytiahla žena v autobuse nôž a napadla ním ďalších cestujúcich, pričom dvom z nich spôsobila rezné rany na hrdle. Polícia z mesta Hadley uviedla, že "nevyprovokovaný útok" sa stal v stredu popoludní vo vozidle, ktoré smerovalo z Northamptonu do Amherstu.

Zranení nie sú v ohrození života. Ženu odzbrojil šofér spolu s ďalším cestujúcim a držali ju až do príchodu mužov zákona. Vodič utrpel ľahké rezné zranenia na rukách, no hospitalizovali ho po tom, ako si sťažoval na bolesť v hrudníku. Dvadsaťšesťročná Brietta Brown čelí obvineniam z pokusu o vraždu, napadnutia a ublíženia na zdraví. Zatiaľ nie je známe, či má právneho zástupcu.

Chlapca trafila do hlavy strela, keď sa v Chicagu viezol v autobuse

Náčelníka polície v Chicagu Eddieho Johnsona rozhnevalo, že 15-ročného chlapca strelili do hlavy, keď cestoval mestským autobusom domov zo strednej školy v časti mesta nazvanej Southwest Side. Obeť má povrchové zranenie. Vo štvrtok o tom informovala tlačová agentúra AP.

Podľa slov polície strela v stredu preletela cez zadné okno autobusu chicagského dopravného podniku vo štvrti Marquette Park a poškriabala tínedžerovi hlavu. Chlapec, ktorého meno nezverejnili, sa podľa dostupných správ nachádza v dobrom zdravotnom stave. Policajný náčelník označil streľbu za "príšernú".

Johnson dodal, že tínedžer "robil presne to, čo všetci od neho očakávame", a práve vtedy ho trafila guľka vystrelená zo vzdialenosti najmenej jedného bloku budov - pri incidente, keď na seba strieľali dvaja ľudia. Podľa predbežných informácií chlapec nemal byť terčom streľby. V prípade zatiaľ nikoho nezatkli.

Viac o téme: NôžAutobusútok Hadley
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu