Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Kríza medzi Tureckom a Gréckom sa prehlbuje: Ďalší problém spôsobil obyčajný bagrista

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

SOLÚN - Grécke orgány oznámili, že na pozemnej hranici s Tureckom zadržali civilistu zo susednej krajiny, ktorý údajne vošiel nezákonne bagrom na územie Grécka. Informovala o tom v stredu agentúra AP.

Grécka polícia podľa nej uviedla, že vojaci zadržali tohto muža na neoplotenom úseku hranice lemujúcom okres Kastanies na severovýchode Grécka. V tej istej oblasti sa odohral podobný incident pred dvoma mesiacmi, keď turecké orgány zadržali dvoch gréckych vojakov, a to pre údajné vniknutie do tureckej vojenskej zóny a pre podozrenie z pokusu o špionáž.

Grécki predstavitelia však vyhlasujú, že dvojica vojakov sa dostala na tureckú stranu hranice nechtiac počas bežného hliadkovania. Obaja grécki vojaci sú doteraz zadržiavaní v Turecku bez toho, aby voči nim vzniesli obvinenia, čo zvyšuje napätie vo vzťahoch medzi Aténami a Ankarou - spojencami v rámci NATO. Turecko spája ich osud s prípadom ôsmich príslušníkov tureckej armády, ktorí ušli do Grécka po neúspešnom pokuse o prevrat v ich krajine z júla 2016 a grécke súdy ich odmietli vydať do vlasti.

Viac o téme: Konflikt GréckoTureckoSolún
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu