Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Rodina nemeckého miliardára strateného v Alpách: Už neveríme, že sa nájde živý

Karl-Erivan Haub
Karl-Erivan Haub (Zdroj: SITA/Roland Weihrauch/dpa via AP)

BERLÍN - Rodina nemeckého miliardára Karla-Erivana Hauba, ktorý sa uplynulý víkend stratil v Alpách, sa už vzdala nádeje, že ho nájdu živého. Podľa nej totiž neexistuje šanca, že by Haub prežil celý týždeň "v extrémnych klimatických podmienkach", aké panujú v tejto ľadovcovej oblasti.

V mene rodiny to v piatok vo vyhlásení uviedla hovorkyňa maloobchodného holdingu Tengelmann, ktorý miliardár riadil spoločne so svojím bratom Christianom. V jej vyhlásení sa podľa agentúry AP ďalej uvádza, že pátranie po Haubovom tele bude pokračovať, pričom miliardárova rodina zaplatí v súvislosti s tým všetky výdavky.  Jeden z najbohatších Nemcov, Karl-Erivan Haub (58), sa v sobotu 7. apríla nevrátil z lyžovania na hore Matterhorn na švajčiarsko-talianskej hranici, kde trénoval na nadchádzajúce skialpinistické preteky vo Švajčiarsku. V deň zmiznutia mal Haub na sebe len ľahké tréningové oblečenie a malý batoh.

Podľa skoršej správy švajčiarskeho denníka Blick sa rodina obrátila na políciu po tom, ako Haub neprišiel v sobotu popoludní na dohodnutú schôdzku v hoteli v mestečku Zermatt. Talianska agentúra ANSA napísala, že signál jeho mobilného telefónu zachytili naposledy v sobotu večer.

Po Haubovi odvtedy pátrajú záchranári na oboch stranách švajčiarsko-talianskej hranice. Do akcie sa zapojili tri vrtuľníky, pozemné hliadky i tímy lavínových záchranárov. Pátranie im komplikuje nepriaznivé počasie i to, že nevedia, kde presne sa Haub stratil, pričom z tohto dôvodu prehľadávajú rozľahlú oblasť pod Matterhornom. 

Karl-Erivan Haub sa narodil v roku 1960 v meste Tacoma v americkom štáte Washington. Študoval ekonómiu a sociálne vedy vo Švajčiarsku. Holding Tengelmann viedol spoločne so svojím bratom od roku 2000. Bohatstvo jeho rodiny sa odhaduje na tri miliardy eur.  Do skupiny Tengelmann patrí 73 firiem, ktoré majú celkovo obrat okolo 30 miliárd eur a zamestnávajú viac než 215.000 ľudí. K hlavným podnikom skupiny patria obchodné reťazce OBI a KiK.

Viac o téme: NezvestnýNemeckoAlpyKarl-Erivan Haub
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu