Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Hrozivé slová Trumpa: USA budú na chemický útok v Sýrii reagovať do 24 až 48 hodín

Donald Trump
Donald Trump (Zdroj: SITA/AP Photo/Evan Vucci)

WASHINGTON - Americký prezident Donald Trump označil za "ohavný" údajný útok chemickýcmi zbraňami s najmenej 40 obeťami na životoch, ku ktorému došlo v noci na nedeľu v sýrskom meste Dúmá neďaleko metropoly Damask. Podľa Trumpa budú Spojené štáty na útok reagovať v priebehu 24-48 hodín, napísala agentúra DPA.

Americký prezident Donald Trump uviedol, že Spojené štáty budú "dôrazne" reagovať na pravdepodobný chemický útok v Sýrii. Vyjadril sa tak po stretnutí s najvyššími vojenskými predstaviteľmi v Bielom dome, medzi ktorými bol aj minister obrany Jim Mattis a náčelník generálneho štábu armády Joseph Dunford. Momentálne sa snažia zistiť, či bol za útokom sýrsky režim. Trump už skôr uviedol, že sa čoskoro rozhodne, ako bude reagovať a proti komu.

S tvrdením, že v meste Dúmá došlo k chemickému útoku, prišli v nedeľu sýrski aktivisti, záchranári a zdravotníci. Zväz sýrskych záchranárskych organizácií prišiel dokonca s bilanciou až vyše 100 mŕtvych.

Zo zodpovednosti za útok západné štáty obvinili sýrsky režim a jeho spojencov. Rusko správy o chemickom útoku v Dúme, ktorá leží v oblasti východnej Ghúty, spochybňuje a naznačuje, že mohlo ísť o provokáciu.

Viac o téme: Donald TrumpChemický útokDúmá
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu