Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Ruský generál varuje: Čaká nás posledná vojna v histórii ľudstva, spustiť ju má TOTO

Jevgenij Bužinskij Zobraziť galériu (3)
Jevgenij Bužinskij (Zdroj: SITA/AP)

LONDÝN - Svet už bude čeliť len jednému veľkému vojenskému konfliktu, a práve ten sa má postarať o vyhladenie ľudstva. S týmito slovami prišiel bývalý ruský generál, ktorý varuje pred provokáciou Ruska. To vraj môže mať katastrofické následky.

Slová Jevgenija Bužinskeho znejú priam mrazivo. Tento týždeň totiž vyhlásil, že v blízkej budúcnosti vypukne ozbrojený konflikt. Napätie medzi Ruskom a Západom je totiž podľa neho horšie ako Studená vojna a varoval, že "zahnanie Ruska do kúta je veľmi nebezpečná vec". 

Ruský generál varuje: Čaká
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/AP)

Pod veľmi vypäté vzťahy medzi oboma stranami sa najnovšie podpísalo vyhostenie približne 150 ruských diplomatov z mnohých krajín po celom svete, ako reakcia na otrávenie dvojitého ruského agenta Sergeja Skripaľa a jeho dcéry Julije, ku ktorému došlo v anglickom meste Salisbury začiatkom marca. Britskí experti z vedeckovýskumného strediska Porton Down nedokázali určiť presný zdroj výroby bojovej nervovoparalytickej látky novičok, ktorým boli obaja otrávení. Británia aj mnohé ďalšie štáty ukazovali prstom na Rusko. Jeho predstavitelia vyjadrili podozrenie, že novičok pochádzal priamo z Porton Down, čo ale riaditeľ laboratória Gary Aitkenhead kategoricky odmietol.

Ruský generál varuje: Čaká
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/AP Photo/Frank Augstein, File)

Generál vo výslužbe Bužinskij má však na veci iný názor. V rozhovore pre BBC Radio 4 prezentoval svoje obavy zo súčasnej situácie, ktorá, keď sa bude vyvíjať spôsobom, ako sa vyvíjala doteraz, bude to mať strašné následky. "Čaká nás skutočná vojna, ktorá je horšia, než tá studená. Bude to posledná vojna v histórii ľudstva," poznamenal s tým, že ju nemusí odštartovať priamo útok v Salisbury, ale udalosti, ktoré budú nasledovať potom. 

Stav Sergeja Skripaľa (66) už údajne nie je kritický a rapídne sa zlepšuje. Jeho organizmus podľa lekárov dobre reaguje na nasadenú liečbu. Ešte lepšie je na tom dcéra Julija, ktorá už komunikuje s okolím a tvrdí, že každým dňom naberá na sile. 

Viac o téme: Svetová vojnaSkripaľBužinskijOtrava v salisbury
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu