Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Utečenci z KĽDR prezradili krutú pravdu o roztlieskaváčkách na ZOH: Sexotrokyne funkcionárov

Roztlieskavačky z KĽDR Zobraziť galériu (2)
Roztlieskavačky z KĽDR (Zdroj: SITA/AP/Kim Hee-Chul/Pool)

PCHOJNGČCHANG - Počas olympijských hier v Pchjongčchangu rozdávali len úsmevy, doma v KĽDR je ale život severokórejských roztlieskavačiek a športovcov zrejme dramaticky odlišný. O zástupcoch izolovaného komunistického režimu, ktorí na seba na olympiáde strhli pozornosť médií, s agentúrou Bloomberg hovorili dvaja severokórejskí "prebehlíci". Podľa bývalej armádnej hudobníčky sú roztlieskavačky v skutočnosti sexuálnymi otrokyňami.

Tajomná dedina v Severnej Kórei: Potemkinovo miesto láka Juhokórejčanov k úteku

"Umelecký súbor Severnej Kórey sem prišiel a predviedol tance a piesne a zvonka sa to môže zdať ako výborná šou. Tiež ale musia chodiť na večierky a poskytovať sexuálne služby," povedala Li So-jon (42), ktorá z KĽDR utiekla pred desiatimi rokmi. "Chodia na večierky politbyra a musia tam s funkcionármi spať, aj keď nechcú," uviedla.

Kim Hjong-so Severnú Kóreu opustil v roku 2009 spoločne so svojím synom, ktorý sa závodne venoval lyžovaniu. "Jedným slovom, atléti sú športovými otrokmi Kim Čong-una. Rovnako tak tréneri," povedal. "Pretože v Severnej Kórei je režim a Kim Čong-un celým svetom. Športovci a roztlieskavačky tiež. Všetci sú otroci Kim Čong-una a Severnej Kórey," dodal päťdesiatštyriročný Kim.

Utečenci z KĽDR prezradili
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA/AP/Kim Hee-Chul/Pool)

Bloomberg poznamenáva, že výpovede týchto osôb sú založené na skúsenostiach starých už najmenej desať rokov, zároveň "nie je dôvod myslieť si, že by sa prax severne od hraníc dramaticky zmenila".

Viac o téme: Sexuálna otrokyňaSeverná KóreaKĽDR
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu