Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Škandál pri ruskom veľvyslanectve v Argentíne: Našlo sa 400 kg kokaínu, mal smerovať do Európy

Pri ruskom veľvyslanectve našli stovky kíl kokaínu. Zobraziť galériu (3)
Pri ruskom veľvyslanectve našli stovky kíl kokaínu. (Zdroj: SITA/AP)

BUENOS AIRES - Tajným službám Ruska a Argentíny sa podarilo zaistiť 389 kilogramov kokaínu, ktorý sa mal z Latinskej Ameriky do Európy dostať diplomatickou poštou. V súvislosti s prípadom bolo zadržaných niekoľko podozrivých. Medzi nimi je aj príslušník argentínskej polície a údajne aj zamestnanec ruského veľvyslanectva v Argentíne, informovala agentúra RIA Novosti.

Rozhlasová stanica Echo Moskvy uviedla, že ruské veľvyslanectvo v Buenos Aires 14. decembra 2016 upovedomilo argentínske ministerstvo vnútra, že v jednej v budov komplexu ambasády sa našlo niekoľko - údajne 12 - kufrov s kokaínom. Argentínsky denník Clarín napísal, že drogy sa našli v budove školy zriadenej veľvyslanectvom.

Pri ruskom veľvyslanectve našli
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/AP)

Počas spoločnej operácie tajných služieb oboch štátov bol kokaín nahradený múkou. Do kufrov boli vložené zariadenia GPS a polícia začala odpočúvať telefóny podozrivých osôb. Polícia takto zistila, že kontraband sa mal do Ruska dostať diplomatickou poštou. Zvažovala sa aj preprava súkromným lietadlom alebo za pomoci policajných kadetov, ktorí mali ísť do Ruska na výcvik.

Pri ruskom veľvyslanectve našli
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/AP)

Argentínska ministerka vnútra Patricia Bullrichová podľa ruských médií uviedla, že drogy sa do Ruska nedostali, prepravená tam bola len múka. Dodala, že cena zhabaných drog na čiernom trhu predstavuje asi 50 miliónov eur. Vyšetrovanie prípadu trvalo viac ako rok.

Viac o téme: RuskoArgentínaBuenos Aires
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu