Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Súd oslobodil muža, ktorý nevedomky prenajal byt islamským extrémistom

Pohľad na byt, ktorý patril Jawadovi Bendaoudovi, ktorý bol obvinený z ukrývania útočníkov.
Pohľad na byt, ktorý patril Jawadovi Bendaoudovi, ktorý bol obvinený z ukrývania útočníkov. (Zdroj: SITA/AP Photo/Christophe Ena)

PARÍŽ - Francúzsky súd oslobodil muža, ktorý prenajal byt islamským extrémistom po tom, čo v roku 2015 uskutočnili v Paríži teroristické útoky. Predsedajúci sudca rozhodol, že 31-ročný Jawad Bendaoud nie je vinný z ukrývania dvoch útočníkov v čase, keď boli najhľadanejšími mužmi Francúzska.

Bendaoud im síce poskytol ubytovanie v Saint-Denis, odmietol však, že by poznal identitu svojich podnájomníkov. Polícia počas razie v byte jedného z nich zabila, druhý sa odpálil. Súd však usvedčil a poslal do väzenia dvoch jeho spoluobvinených. Mohamed Soumah, ktorý ubytovanie teroristom sprostredkoval, dostal päť rokov. Youssef Ait-Boulahcen, ktorý vedel o mieste pobytu extrémistov, ale neinformoval políciu, si odsedí tri roky.

Útoky v Paríži si v novembri 2015 vyžiadali 130 mŕtvych a 350 zranených. Z deviatich útočníkov prežil len Salah Abdeslam, ktorého aktuálne súdia za streľbu na policajtov v Belgicku. Proces súvisiaci s útokmi vo Francúzsku ho ešte len čaká.

Viac o téme: útočníciParížJawad Bendaoud
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu