Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Pitva odhalila okolnosti záhadnej smrti celej rodiny: Môže za to tichý zabijak

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

BERLÍN - Výsledky súdnej pitvy potvrdili, že štvorčlenná rodina tureckého pôvodu zomrela v obytnom dome v Esslingene pri Stuttgarte v nemeckej spolkovej krajine Bádensko-Württembersko na následky otravy kysličníkom uhoľnatým. Potvrdila to v stredu príslušná prokuratúra, informovalo internetové vydanie denníka Bild.

Obete našli v pondelok príbuzní, ktorí následne privolali záchranárov i políciu. Na mŕtvych telách rodičov vo veku 29 rokov a ich dvoch detí vo veku štyroch a troch rokov sa nenašli žiadne stopy naznačujúce cudzie zavinenie alebo samovraždu; takéto indície kriminalisti nenašli ani v samotnom objekte. V budove však namerali výrazne zvýšenú koncentráciu kysličníka uhoľnatého.

Podľa policajných vyšetrovateľov mnohé nasvedčuje tomu, že smrteľný plyn bez farby a zápachu unikal do interiéra z vykurovacieho telesa zrejme dlhší čas. Otec Turgay Ö. a jeho manželka Filiz, ako aj syn Mert a dcéra Minel sa zrejme mylne domnievali, že bolesti hlavy - prvé symptómy otravy - ich sužujú v dôsledku chrípkového ochorenia. Vyšetrovatelia totiž našli v byte množstvo liekov používaných práve proti chrípke.

Viac o téme: PlynNemeckoKysličník uhoľnatýEsslingen
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu