Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Veľký úlovok tureckej polície: Zadržala takmer stovku osôb napojených na Daeš

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/Tolga Yanik/DHA-Depo Photos via AP)

INSTANBUL - Turecká polícia zadržala v sobotu 82 osôb podozrivých z napojenia na džihádistickú organizáciu Daeš. Informovala o tom v sobotu turecká tlačová agentúra Dogan, podľa ktorej sa policajné razie uskutočnili v desiatich obvodoch Istanbulu.

Medzi zadržanými je päť Turkov a 77 cudzincov, spresnil zdroj s tým, že turecké úrady začali pripravovať ich deportácie. Štátnu príslušnosť zadržaných cudzincov agentúra Dogan nezverejnila. Podľa denníka Sabah ide údajne o občanov krajín Perzského zálivu, severnej Afriky, Afganistanu, Pakistanu a Čečenska, ktoré je súčasťou Ruskej federácie.

Operácia protiteroristických jednotiek tureckej polície sa podľa denníka Sabah uskutočnila v rovnakom čase na 16 adresách v 10 istanbulských obvodoch. Zadržaní údajne bojovali v jednotkách Daeš v Sýrii a Iraku a niektorí mali v úmysle spáchať teroristické útoky v Istanbule. 

Počas razií polícia zhabala dokumenty a nosiče s dátami týkajúcimi sa Daeš. Sobotňajšia vlna zatýkania je posledným zo záťahov bezpečnostných zložiek proti extrémistickým skupinám v Turecku, pri ktorých bolo za posledné mesiace zadržaných niekoľko stoviek ľudí.

Viac o téme: ZadržaniePolícia TureckoAnkaraDaeš
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu