Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Taliansko v pozore: Muž spustil paľbu z auta priamo v meste, zranil šesť černochov

Miesto činu. Zobraziť galériu (3)
Miesto činu. (Zdroj: YouTube/Mondo Web)

MACERATA - Streľba v talianskom meste Macerata si vyžiadala šesť zranených. Informáciu potvrdil starosta mesta s tým, že jedna obeť je v ohrození života.

Romano Carancini v rozhovore pre televíziu Sky TG24 tiež uviedol, že medzi zranenými sú piati muži a jedna žena, pričom všetci sú cudzinci tmavej pleti.

Polícia zadržala podozrivého 28-ročného Taliana, ktorý na obete strieľal z auta. Muž doteraz nemal problém so zákonom. Motív jeho konania zatiaľ nie je známy, no podľa tamojších médií prípad súvisí s vraždou 18-ročného dievčaťa, ktorého rozštvrtené telo objavili v stredu. 

Muž, ktorý pri zadržaní nekládol odpor, mal v tom čase na pleciach taliansku vlajku a hajloval, informovali tamojšie médiá. Polícia podľa nich zaistila u podozrivého pištoľ a previezla ho do kasární bezpečnostných zložiek, kde sa zadržaný k činu priznal.

Taliansko v pozore: Muž
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: YouTube/Mondo Web)

V súvislosti s týmto prípadom zadržali muža z Nigérie. Ako píše BBC, streľbu bolo počuť z častí Via Spalato a Via dei Velini, čo sú dve kľúčové oblasti spojené s vyšetrovaním vraždy tínedžerky.

Útočník vlani neúspešne kandidoval v lokálnych voľbách

Útočník kandidoval - podľa informácií, ktoré priniesli tamojšie médiá, ako aj tlačová agentúra AP -  neúspešne vo vlaňajších lokálnych voľbách v meste Corridonia, a to vo farbách protimigrantskej Ligy Severu. 

Čierny automobil, z ktorého sa v sobotu strieľalo v uliciach Maceraty, podľa tlačovej agentúry ANSA videli predtým v okolí miesta nálezu telesných pozostatkov zavraždenej tínedžerky, ako aj v okolí bydliska hlavného podozrivého.

Viac o téme: StreľbaTalianskoMacerata
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu