Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Bizarná policajná naháňačka v Česku: VIDEO S BMW unikal na letných gumách, to je pohľad!

Ani útek mu nepomohol. Zobraziť galériu (5)
Ani útek mu nepomohol. (Zdroj: Policie ČR)

PRAHA - Cudzinec (26), ktorý sa v stredu snažil previezť ukradnutého bavoráka z Nemecka cez Česko do Poľska, doplatil na banálnu chybu. Letné pneumatiky na športovom aute, ktoré sa viac na ceste kĺzalo, ako jazdilo, hneď upútali pozornosť policajnej hliadky v Novom Meste pod Smrkom. Keď sa ho snažili muži zákona zastaviť, vodič sa pustil do úniku, ale na zľadovatenej a zasneženej vozovke nemal šancu. Nakoniec z vozidla vyskočil a po svojich utekal do polí. Zjavne mal však oveľa slabšiu kondičku ako policajt, ktorý ho po troch kilometroch behu spacifikoval.

Vodič unikal pred policajtmi ako blázon: VIDEO Keď ho chytili, odrovnal ich dvomi vetami

"Čierny kabriolet BMW M6, po ktorom bolo v ten istý deň v Nemecku vyhlásené pátranie z dôvodu odcudzenia, riadil s letnými pneumatikami úctyhodných rozmerov. 295mm široké "slicky", na poháňanej zadnej náprave, urobili z rýchleho športového vozidla, na snehom pokrytej vozovke, len ťažko ovládateľný stroj," informovala česká polícia na svojom portáli.

Bizarná policajná naháňačka v
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Policie ČR)

Akonáhle policajti uvideli snehom sa vlečúce športové vozidlo, okamžite sa za ním vydali. Vodič však nerešpektoval pokyny na zastavenie a pokračoval ďalej v ceste k neďalekému hraničnému priechodu s Poľskom.

Bizarná policajná naháňačka v
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Policie ČR)

"Po niekoľkých sto metroch márneho úniku policajnému vozidlu cudzinec svoje snaženie vzdal. Zošliapnuť plynový pedál "bavoráka" nikam neviedlo. Vozidlo sa na snehom pokrytej vozovke len "roztancovalo" bez akejkoľvek akcelerácie. O niekoľko okamihov neskôr vošiel mladík na krajnicu a z čierneho BMW, ešte za jazdy, vyskočil. Nechal tak vozidlo, zotrvačnosťou sa pohybujúce vpred, napospas svojmu osudu," dodali policajti.

Bizarná policajná naháňačka v
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Policie ČR)

Po opustení auta si to mladík namieril do polí a neďalekého lesného porastu. "Prenasledujúci policajt mladíka doslova uhnal. Po takmer troch kilometroch cezpoľného behu blatom, snehom, mokraďami a kroviskami, bol cudzinec na konci svojich síl. Policajt následne muža, ktorý sa nechcel vzdať a aktívne útočil, za použitia donucovacích prostriedkov zadržal," pochválili sa policajti.

Bizarná policajná naháňačka v
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Policie ČR)

Po zadržaní cudzinca predviedli na stanicu obvodného oddelenia, kde sa podrobil orientačnej skúške na prítomnosť omamných a psychotropných látok v tele, ktorá bola pozitívna. Nakoniec skončil v cele a policajný komisár začal trestné stíhanie zo zločinu podielnictva a násilia proti úradnej osobe a zároveň podal podnet na podanie návrhu na vzatie obvineného do väzby z dôvodu, že by mohol utiecť alebo sa skrývať, a mohol by opakovať trestnú činnosť, pre ktorú je stíhaný.

Cudzincovi v prípade odsúdenia hrozí pobyt za mrežami od dvoch do šiestich rokov. Čierny kabriolet BMW v hodnote vyše pol milióna korún (cca 20-tisíc eur) policajti zaistili.

Viac o téme: BmwNaháňačkaPolícia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu