Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Prekvapivé tvrdenie rumunského dôchodcu: FOTO Mojím krstným otcom je Hitler, tu je dôkaz!

Adolf Hitler jeho Zobraziť galériu (5)
Adolf Hitler jeho "krsňa". (Zdroj: profimedia.sk)

LONDÝN/BUKUREŠT - Rumunský dôchodca tvrdí, že mu jeho matka kedysi prezradila, že jeho krstným otcom nie je nik iný, ako obávaný vodca Tretej ríše. Adolf Ernst Stadler (77) si však toto tajomstvo nechával pre seba až do chvíle, kým sa nepresvedčil o tom, že je to pravda. V nemeckom národnom archíve našiel dôkaz, informovala rumunská webová stránka Monitorul.

FBI odtajnila dokumenty: Šesť tvrdení, ktoré majú dokazovať, že Hitler predstieral vlastnú smrť

Adolf Ernst Stadler bol prvým dieťaťom narodeným v tábore založenom Hitlerom pre etnických Nemcov v Hohenschwangau pri rakúskych hraniciach. Dokument, ktorý dôchodca v archívoch našiel, potvrdzuje, že prišiel na svet 25. apríla 1941.

Stadler, ktorému bolo udelené dvojité rumunsko-nemecké občianstvo, uviedol, že jeho rodičia Matthias a Barbara boli v roku 1940 presunutí do tábora z domu vo Voievodeasa, dedine na severovýchode Rumunska.

Prekvapivé tvrdenie rumunského dôchodcu:
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Podľa neho Hitler prisľúbil, že sa stane krstným otcom prvého dieťaťa narodeného v tábore, a dokonca ho držal v náručí počas sviatočného ceremoniálu a podpísal aj jeho rodný list. Priznal však, že tento dokument nikdy nevidel, pretože ho jeho matka spálila, keď sa vrátila do Rumunska po skončení vojny.

"Moja rodina bola odvedená z Voievodeasy a privedená do Nemecka, pretože obaja moji rodičia boli Nemci. Keď opustili krajinu, už mali dve deti, mojich starších bratov Petra a Alfréda. Boli internovaní v tábore v Hohenschwangau a môj otec bol odvedený do nemeckej armády," uviedol Stadler pre Monitorul.

Prekvapivé tvrdenie rumunského dôchodcu:
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: profimedia.sk)

"Moja matka mi povedala, že Hitler bol môj krstný otec, a preto ma aj pomenovali Adolf. Povedala mi tiež, že diktátor ma počas ceremónie držal vo svojom náručí a že môj rodný list bol napísaný zlatými písmenami a podpísal ho Hitler. Diktátor tiež dal nejaké peniaze ako dar a sľúbil, že sa o mňa postará," dodal.

Prekvapivé tvrdenie rumunského dôchodcu:
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Dokument podľa neho matka zničila zo strachu pred Rusmi. "Mohli nás zastreliť. Keď obnovovala doklady totožnosti, z rovnakého dôvodu nespomenula moje krstné meno Adolf, len Ernst," vysvetlil Stadler.

Viac o téme: Krstný otecAdolf HitlerAdolf Ernst Stadle
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu