Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Šéf európskych socialistov to natrel Trumpovi: Nie je schopný vykonávať svoju funkciu

Donald Trump
Donald Trump (Zdroj: SITA/AP Photo/Evan Vucci)

BRUSEL - Americký prezident Donald Trump "zabúda zapnúť mozog predtým, ako niečo povie" a nie je schopný vykonávať svoju funkciu. V piatok to vyhlásil šéf európskych socialistov Gianni Pittella. Predseda frakcie Pokrokového spojenectva socialistov a demokratov (S&D) v Európskom parlamente (EP) tým reagoval na údajný Trumpov výrok na adresu prisťahovalcov z afrických krajín do Spojených štátov.

Trump sa údajne vo štvrtok na rokovaní vo svojej Oválnej pracovni pýtal kongresmanov, prečo by mali Spojené štáty prijímať ďalších imigrantov z Haiti a iných "špinavých dier" v Afrike.

Túto informáciu potvrdili americkým médiám nezávisle od seba tri rôzne osoby prítomné na rokovaní alebo oboznámené s ním, hoci samotný Trump ju v piatok poprel a vyhlásil, že "táto formulácia použitá nebola".

Podľa Pittellu "neprejde deň bez toho, aby Trump nedemonštroval, že nie je schopný viesť Spojené štáty a medzinárodné spoločenstvo". "Urážky, zastrašovanie, hrozby, to je to jediné, čo Trump vie. Už sa to nedá viac tolerovať," vyhlásil Pittella.

Viac o téme: Donald TrumpGianni Pittella
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu