Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Samovražedný útok blízko policajtov: V Kábule prišlo o život najmenej 11 ľudí

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP Photo/Rahmat Gul)

KÁBUL - Najmenej 11 ľudí zahynulo a 25 osôb utrpelo zranenia vo štvrtok večer pri samovražednom bombovom útoku na policajné stanovište v afganskom hlavnom meste Kábul. Informovala o tom agentúra DPA s odvolaním sa na afganské ministerstvo zdravotníctva.

Hovorca ministerstva vnútra uviedol, že incident si vyžiadal najmenej 20 mŕtvych a zranených, vrátane civilistov a príslušníkov bezpečnostných síl. Podľa talianskej neziskovej organizácie Emergency, ktorá v Kábule prevádzkuje nemocnicu, do jej chirurgického centra previezli najmenej 20 zranených. K zodpovednosti za útok sa bezprostredne nikto neprihlásil. 

Podľa miestnej polície k útoku došlo v blízkosti provizórneho policajného stanovišťa v obytnej oblasti neďaleko centra Kábulu. Policajti tam boli vyslaní kvôli demonštrácii miestnych obyvateľov, ktorí chceli zabrániť stavebným robotníkom zbúrať obchody a začať realizovať novú výstavbu, uviedla televízia TOLO News.

Ide o prvý takýto útok v Kábule v tomto roku. Bezpečnostná situácia v Afganistane sa zhoršuje zároveň s tým, ako silnie radikálne hnutie Taliban. Povstalci útočia po celej krajine, ich cieľom sú najmä bezpečnostné sily.

Viac o téme: Smrťútok Afganistan
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu