Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Lúpež roku v Nemecku: Prešibaní zlodeji ukradli milión eur v bankovkách

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: androidportal.zoznam.sk)

GRONAU - Nemecká polícia pátra po páchateľoch zrejme precízne naplánovaného zločinu, ktorí si v utorok odviezli na peňažnom transportéri viac ako milión eur v hotovosti, a to tržby z istej siete supermarketov.

Lupiči prišli do centrály "K+K" v Gronau v Severnom Porýní-Vestfálsku na zdanlivo firemnom vozidle bezpečnostnej firmy, ktorá má odvozy tržieb na starosti. Na Volkswagene Bulli nechýbalo ani jej logo, súhlasilo aj evidenčné číslo začínajúce písmenami RE pre Recklingshausen.

Páchatelia boli oblečení v typických odevoch bezpečnostnej firmy a evidentne boli oboznámení s celým procesom odovzdávania finančných prostriedkov. Vyplýva to z informácií, ktoré v stredu prinieslo internetové vydanie denníka Bild s odvolaním sa na hovorcu polície Franka Rentmeistera.

Vyšetrovatelia síce o výške koristi žiadne podrobnosti neuviedli, podľa informácií najčítanejšieho nemeckého denníka však činila viac ako milión eur. Na podvod sa prišlo až po odchode nepravej posádky, keď sa prihlásila blížiaca sa skutočná posádka bezpečnostnej firmy.

Poškodená firma sa k záležitosti nechcela vyjadriť. Polícia sa spolieha teraz na pomoc prípadných svedkov; pomôcť by mohli aj popisy oboch lupičov s upraveným zovňajškom, ktorí hovorili bezchybne a bez prízvuku po nemecky.

Viac o téme: ZlodejiKrádežLúpežEurá
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu