Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Česko: Obrovské masy snehu v zabíjali: FOTO Tragické nehody, dopravný kolaps a padnuté stromy

Dopravná nehoda v obci Proseč Zobraziť galériu (4)
Dopravná nehoda v obci Proseč (Zdroj: HZS ČR)

ČESKOLIPSKO – Masy snehu a nepriaznivé cestné podmienky si vyžiadali svoju daň. Na severe Čiech zažili pred víkendom zlú situáciu. Uviaznuté kamióny, tragická smrť chodca a vážna dopravná nehoda, v ktorej uviazla matka s dvoma deťmi.

Naši českí susedia zažívajú obrovské problémy z dopravou. Okrem kamiónov, ktoré uviazli v kolónach a zablokovali celú cestnú premávku padajú aj stromy. Pod ťažkou masou pribúdajúceho snehu blokujú cesty. Tragédia sa stala v okrese Semily, kde prišiel o život chodec, ktorého zrazil snežný pluh.

Obrovské masy snehu v
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: HZS ČR)

„Polícia zisťuje príčinu, prečo došlo k smrteľnému stretu snežného pluhu s chodcom. Vyšetrujú sa všetky okolnosti,” povedala hovorkyňa polície ČR, Vlasta Suchánková. Po dychovej skúške štyridsaťtriročného vodiča snežného pluhu sa alkohol nepreukázal.

V rovnakom okrese v obci Proseč sa zasa stala hrozivá dopravná nehoda. Osobný automobil s dvoma malými deťmi havaroval a vozidlo skončilo mimo vozovky, obrátené na streche. V zdemolovanom aute uviazli tri osoby, matka a jej dve deti.

Hasiči pri záchrane detí
Zobraziť galériu (4)
Hasiči pri záchrane detí  (Zdroj: HZS ČR)

„Hasiči dostali vodičku a deti von z auta. Na mieste nehody im bola poskytnutá prvá pomoc. Havarovaný automobil museli hasiči odstraňovať so špeciálnym navijakom. Cesta bola v tom čase neprejazdná,“ informovala hovorkyňa hasičov ČR, Pavlína Bílková.

Odstraňovanie auta po nehode s navijakom
Zobraziť galériu (4)
Odstraňovanie auta po nehode s navijakom  (Zdroj: HZS ČR)

Českí hasiči si nevydýchli a riešili ďalšie vážne nehody na ceste Harrachova, bola v kritickom stave. Na ceste v Českej Lípe zasa snehové záveje odstavili autobus. Zapadol tak, že ho museli zachraňovať hasiči. V Českej Vsi mal rovnaký problém kamión.

Uviaznutý kamión v Českej Vsi
Zobraziť galériu (4)
Uviaznutý kamión v Českej Vsi  (Zdroj: HZS ČR)

„Veľké problémy mali vodiči aj na trase zo Svoru na Jiřetín pod Jedlovou, kde na obávanom kopci Šébr uviazlo niekoľko kamiónov. Kvôli tomu bola zablokovaná aj  tomu bola zablokovaná aj svorská křižovatka na trase z Nového Boru do Cvikova,“ informoval spravodajský portál Novinky.cz

V poobedňajších hodinách sa situácia našťastie zlepšila. Nebezpečenstvo na cestách sa stabilizovalo, ale snehové záveje sa nepodarilo úplne odstrániť  na úseku medzi Českou Lípou, Novým Borom a Svorom. 

Viac o téme: Dopravná nehodaHZS LKČeskolipsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu