Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Tragický návrat z púte v Mexiku: Pri dopravnej nehode zahynulo 11 ľudí

Z púte sa už niektorí domov nevrátili.
Z púte sa už niektorí domov nevrátili. (Zdroj: SITA/AP Photo/Marco Ugarte)

MEXIKO - Najmenej 11 ľudí prišlo v utorok o život pri dopravnej nehode počas návratu z púte k Bazilike Panny Márie Guadalupskej v Mexiku. Informovala o tom agentúra DPA s tým, že 13 ľudí utrpelo zranenia.

K nehode došlo na ceste medzi metropolou Mexiko a mestom Puebla v centrálnej časti krajiny, keď do nákladného auta prepravujúceho pútnikov zozadu nabúral kamión s nákladom. Na mieste zomrelo osem účastníkov nehody, ďalší traja zomreli v nemocnici. Obete sa vracali z púte, ktorá sa začala v sobotu a vyvrcholila práve v utorok. 

Aj tento rok sa na púť vybrali stovky tisíc veriacich, a to pešo, na bicykloch, či nákladných autách alebo autobusmi, aby sa poklonili Panne Márii, ktorá sa na tomto mieste v decembri v roku 1531 zjavila Indiánovi Juanovi Diegovi.

Pápež František pri tejto príležitosti celebroval vo Vatikáne špeciálnu svätú omšu. Vo svojej homílii podľa Vatikánskeho rozhlasu poukázal na kultúrne bohatstvo a rôznorodosť latinskoamerických a karibských národov, ktoré vyzval "odvážne sa brániť pred každým pokusom o homogenizáciu" a "ideologickú kolonizáciu".

Viac o téme: NehodaPúťMexiko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu