Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Muž (47) zneužíval nevlastnú dcéru od jej jedenástich rokov: Súd rozhodol o treste

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

VIEDEŇ - Na päť rokov za mreže poslal v stredu Krajinský súd vo Viedni 47-ročného muža, ktorý sexuálne zneužil nevlastnú dcéru, a to po prvý raz vo veku 11 rokov. Muž, ktorého verdikt šokoval, musí medzičasom 19-ročnej poškodenej zaplatiť aj bolestné vo výške 5000 eur.

Vzhľadom na fakt, že obhajoba avizovala odvolanie, nie je rozsudok zatiaľ právoplatný. Kauza vyšla najavo iba vlani po tom, čo muž opäť nadviazal kontakt s nevlastnou dcérou a posielal jej obscénne správy cez smartfón. Dcéra dlhoročnej družky obžalovaného reagovala rozhodnutím ohlásiť prípad na polícii.

Keď mužov zákona pozvala do otčimovho podniku, jej rozhovor s obžalovaným sa vymkol kontrole a mladá žena ho bodla kuchynským nožom do ľavej ruky a hornej pery. Policajtom, ktorí medzičasom dorazili na miesto, potom oznámila, že ju muž pred rokmi znásilnil.

Mladú ženu vlani v novembri uznal súd vinnou z ťažkého ublíženia na zdraví a právoplatne odsúdil na 15 mesiacov odňatia slobody podmienečne, pripomenul rakúsky verejnoprávny rozhlas ORF. Obžalovaný sa k trestnej činnosti nepriznal a nevlastnú dcéru obvinil, že klame. Zasielané správy označil za dôsledok svojej závislosti od alkoholu.

Mladá žena pritom už v roku 2009 podala s pomocou učiteľky, ktorej sa zdôverila, trestné oznámenie na otčima. Po stretnutí s ním a vlastnou matkou, ktorá jej dodnes neverí, však napokon obvinenie stiahla. O tom, čo sa jej stalo v detstve, bola potom schopná vypovedať iba v januári 2017.

Viac o téme: ZneužívanieViedeň
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu