Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Bezdomovec urobil šľachetný čin: Ženu natoľko dojal, až mu bravúrne pomohla

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: Twitter/ABC News)

PHILADELPHIA - Čin bezdomovca z americkej Philadelphie, ktorý pomohol žene v núdzi svojou poslednou dvadsaťdolárovkou, túto ženu natoľko dojal, že preňho vyzbierala medzi svojimi blízkymi tisícnásobne vyššiu sumu, ktorou sa mu chce odvďačiť.

Kate Clure zo štátu New Jersey, ktorá sa minulý mesiac vybrala do Philadelhie na návštevu za priateľkou, tesne pred mestom došiel benzín a skončila zúfalá na krajnici diaľnice. Po čase si ju všimol bezdomovec, ktorého sa spočiatku obávala, až kým jej nepriniesol z neďalekej pumpy kanister s benzínom, ktorý jej kúpil za svojich posledných dvadsať dolárov.

Žena by chcela Johnnymu, ako sa jej bezdomovec predstavil, za peniaze, ktoré vyzbierala spolu so svojím priateľom, zaobstarať bývanie a pomôcť mu nájsť si prácu.

Bezdomovec urobil šľachetný čin:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Twitter/USA Today)

Žena vyzbierala 280 tisíc dolárov

Vo fonde zriadenom na vyzbieranie peňazí pre bezdomovca Johnnyho Bobbitta ml., ktorý pomohol žene v americkom meste Philadelphia, keď sa jej minul v aute benzín, sa nachádza už vyše 280.000 dolárov. Informovala o tom v piatok agentúra AP.

Kampaň s názvom GoFundMe spustila tento mesiac obyvateľka mesta Bordentown v štáte New Jersey Kate McClurová po tom, čo pre nedostatok paliva zostala stáť na hlavnej ceste Interstate 95 a Bobbitt ml. jej za svojich posledných 20 dolárov kúpil nejaký benzín.

McClurová uviedla, že nemala pri sebe peniaze, aby mu dlh hneď splatila, ale na jeho miesto sa nasledujúce dni niekoľkokrát vrátila a dala mu hotovosť, šatstvo a jedlo. Podľa jej slov potom spustila finančnú zbierku v nádeji, že sa vyzbiera 10.000 dolárov, ktoré mužovi pokryjú výdavky na bývanie a ďalšie potreby.

Američanka dodala, že by bola veľmi rada, keby mohla "pre tohto nezištného muža urobiť ešte viac". Peňažné dary prišli do štvrtka približne od 10.000 ľudí.

Viac o téme: BezdomovecPhiladelphia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu