Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Tragická nehoda autobusu v Rusku: Po zrážke s nákladiakom hlásia najmenej 15 obetí

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/Nord-West-Media TV/dpa via AP)

MOSKVA - Najmenej 15 obetí na životoch si vo štvrtok v strednej časti Ruska vyžiadala zrážka 20-miestneho autobusu s nákladným autom s prívesom na prevoz kmeňov stromov.

K nehode došlo neďaleko mesta Joškar-Ola v Marijskej republike, informovalo ruské ministerstvo pre mimoriadne situácie s tým, že zranenia utrpelo päť ľudí. Stav dvoch z nich je veľmi vážny.

Prezident republiky Alexandr Jevstifejev pre televíziu Rossija 24 uviedol, že nehodu zrejme zavinil vodič autobusu, keď pri predbiehaní iného vozidla nestihol ukončiť svoj manéver a čelne vrazil do kamióna, ktorý prevážal asi 40 kubíkov dreva. "Náraz bol mohutný," dodal Jevstifejev. Spresnil, že posádka auta, ktoré autobus predbiehal, má kamerový záznam jeho nebezpečného manévru.

Polícia predtým uviedla, že nehoda mohla byť dôsledkom zlých poveternostných podmienok, keďže v oblasti husto sneží. Agentúra TASS ako ďalší možný faktor spomína zlú kvalitu cesty - podľa aktivistov tam na jednom z úsekov nebolo možné jazdiť rýchlosťou vyššou ako 20 kilometrov za hodinu. Na niektorých úsekoch cesty dokonca chýba asfalt.

Viac o téme: NehodaAutobusRusko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu