Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Pápež dostal lukratívny dar: FOTO Luxus najvyššej kategórie, takýto má s ním zámer

Pápež František Zobraziť galériu (3)
Pápež František (Zdroj: SITA)

VATIKÁN - Pápež František dostal v stredu do daru nové auto značky Lamborghini. Ide o športový model z radu Huracán, ktorý však pôjde do dražby v aukčnej sieni Sotheby's. Takto získané peniaze budú použité na dobročinné projekty - okrem iného aj pre irackých kresťanov.

Základná cena auta Huracán sa pohybuje okolo sumy 183.000 eur. V špeciálnej verzii vyrobenej osobitne pre pápeža by táto suma na aukcii mohla vystúpiť oveľa vyššie. Vatikán v stredu informoval, že časť výnosu z tejto dražby bude venovaná na pomoc pri obnove domov, chrámov a úradov v irackej provincii Ninive, ktoré počas tri roky trvajúcich bojov zničili militanti Islamského štátu.

Pápež dostal lukratívny dar:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: TASR/L'Osservatore Romano/Pool Photo via AP)

Vatikán vyhlásil, že jeho cieľom je umožniť kresťanom, ktorí boli nútení opustiť svoje domy a spoločenstvo v Ninive, aby sa "vrátili ku svojim koreňom a znovu nadobudli svoju dôstojnosť". Ďalšia časť peňazí získaných z aukcie bude určená pre Hnutie Jána XXIII., ktoré pomáha obetiam obchodníkov s ľuďmi a ženám, čo boli nútené k prostitúcii.

Časť výťažku z dražby auta dostanú aj dve talianske združenia, ktoré poskytujú zdravotnú starostlivosť v Afrike. Luxusné športové auto vo vatikánskych farbách - bielej a žltej - pápežovi predstavili pred Domom sv. Marty vo Vatikáne, kde František býva. Pápež auto požehnal, uviedla agentúra AP.

Pápež dostal lukratívny dar:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: TASR/L'Osservatore Romano/Pool Photo via AP)

František sa po svojom rodnom Buenos Aires aj ako vysokopostavený cirkevný hodnostár presúval najviac hromadnou dopravou. Je známy tým, že kritizuje ľudí, ktorí sa vyžívajú v nakupovaní najnovších modelov áut či mobilných telefónov. Samotný pápež na presuny v rámci Vatikánu používa modrý Ford Focus. Pokiaľ ide o jeho návštevy v zahraničí, svojho času vydal vyhlásenie, v ktorom odporučil používať namiesto pancierovaných áut triedy SUV skromnejšie autá značky Fiat alebo KIA.

Viac o téme: LamborghiniPápež František
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu