Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Nové informácie o obetiach útoku v New Yorku: Zahynuli tam Argentínčania, prišli oslavovať výročie

(Zdroj: TASR/AP)

NEW YORK - Medzi ôsmimi obeťami, ktorých životy si vyžiadal utorňajší teroristický útok v newyorskej štvrti Manhattan, sú aj piati Argentínčania. Do New Yorku prišli spolu s ďalšími štyrmi bývalými spolužiakmi osláviť 30. výročie maturity, ktorú spoločne absolvovali na polytechnickej strednej škole v Rosariu, treťom najľudnatejšom argentínskom meste. S odvolaním sa na argentínske médiá o tom informovala spravodajská stanica BBC.

Usmrtenými mužmi sú Hernán Diego Mendoza, Diego Enrique Angelini, Alejandro Damián Pagnucco, Ariel Erlij a Hernán Ferrucci. Ich úmrtia potvrdilo argentínske ministerstvo zahraničných vecí. Všetci mali 48-49 rokov. Štyria údajne zomreli priamo na mieste, piaty zraneniam podľahol po prevoze do nemocnice. Jeden z nich, Ariel Erlij, bol výkonným riaditeľom argentínskej oceliarskej firmy a výlet bývalých spolužiakov do New Yorku financoval. 

Ďalší z niekdajších spolužiakov Martin Ludovico Marro, žijúci v súčasnosti v okolí Bostonu, utrpel podľa argentínskeho rezortu diplomacie pri útoku zranenia a zotavuje sa v manhattanskej nemocnici, informovala agentúra AP.  Zosnulých absolventov si stredná škola v Rosariu pripomenula v stredu minútou ticha. Argentínsku vlajku pred budovou školy zvesili na pol žrde. Večer by sa v škole mala konať pietna akcia. 

Argentínsky prezident Mauricio Macri uviedol, že útok pri ktorom zahynulo dovedna osem ľudí a vážne sa zranilo ďalších 11 sa silne dotkol všetkých Argentínčanov. Podľa argentínskeho konzula v New Yorku Matea Estrémého sú štyria preživší Argentínčania v šoku. Bývalí spolužiaci si pritom len pred pár dňami zhotovili spoločnú fotografiu, na ktorej pózovali v bielych tričkách s nápisom Libre (Sloboda). 

Viac o téme: ManhattanArgentínčania
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu