Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Taliban neľútostne zabíjal v Afganistane: O život prišlo 19 príslušníkov polície

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP)

KÁBUL - Najmenej 19 príslušníkov afganskej polície zahynulo pri viacerých útokoch militantov z hnutia Taliban na bezpečnostné stanovištia polície, ku ktorým došlo v nedeľu ráno na severe a juhu Afganistanu. Informovala o tom agentúra AP.

Trinásti afganskí policajti prišli o život pri útokoch militantov na kontrolné stanovištia rozostavené pozdĺž cesty spájajúcej severoafganské mestá Kundúz a Chánábád, uviedol pre DPA Hajatulláh Amírí, policajný náčelník okresu Chánábád.

Ďalší šiesti príslušníci afganskej polície zahynuli pri útokoch talibov na štyri bezpečnostné stanovištia v okrese Arghandáb v juhoafganskej provincii Zábul. "Bohužiaľ, šesť príslušníkov afganskej polície zahynulo a ďalší ôsmi utrpeli zranenia," povedal pre DPA guvernér provincie Zábul Bismilláh Afghánmál, ktorý dodal, že pri útokoch zahynulo alebo bolo zranených aj viacero militantov z hnutia Taliban.

K zodpovednosti za útoky sa prostredníctvom svojho hovorcu Zabihulláha Mudžáhida prihlásil Taliban. Bezpečnostná situácia v Afganistane sa zhoršuje s tým, ako silnie radikálne hnutie Taliban. Odhaduje sa, že militanti kontrolujú 11 percent územia krajiny, o ďalších takmer 30 percent sa zvádzajú boje. V Afganistane navyše pôsobí odnož tzv. Daešu, ktorá bojuje nielen proti vláde, ale aj Talibanu.

Viac o téme: útokyAfganistanTaliban
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu