Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Exprezident Carter obhajuje Trumpa: Médiá sú vraj naňho príliš tvrdé

Jimmy Carter
Jimmy Carter (Zdroj: SITA)

WASHINGTON - Americké médiá sú prehnane tvrdé na prezidenta Donalda Trumpa. V rozhovore pre denník The New York Times to vyhlásil bývalý americký prezident Jimmy Carter. "Médiá sú na Trumpa tvrdšie, ako boli na akéhokoľvek iného prezidenta, ktorého si pamätám. Myslia si, že môžu bez akéhokoľvek váhania napísať, že Trump je mentálne postihnutý, alebo hocičo iné," povedal Carter.

Carterova obhajoba Trumpa je prekvapivá, keďže okrem toho, že pochádza z demokratického tábora, je zároveň dlhé desaťročia aj symbolom politiky, ktorá preferuje v medzinárodných vzťahoch diplomaciu, čo podľa amerických médií ostro kontrastuje s Trumpovým prístupom.

Carter si to však nemyslí a v rozhovore pre The New York Times obhajoval aj Trumpove pôsobenie v zahraničnej politike. Okrem iného povedal, že Trump to má ťažké, keďže Spojené štáty, bez ohľadu na to, kto je ich prezidentom, strácajú dominantné postavenie vo svetovej politike.

"Spojené štáty boli vo svete dominantnou silou, ale už ňou nie sú. A ani ňou nebudú. Vracia sa Rusko a do popredia idú India a Čína," povedal americký exprezident.

Denník USA Today vyslovil domnienku, že by jeho zmierlivé stanovisko k Trumpovi mohlo súvisieť s Carterovou snahou byť vymenovaný za amerického vyjednávača pre otázku Severnej Kórey, čo bude musieť schváliť práve Trump. Carter pre The New York Times potvrdil, že sa o tejto otázke už zhováral s Trumpovým poradcom pre národnú bezpečnosť Herbertom Raymondom McMasterom.

Viac o téme: Donald TrumpJimmy Carter
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu