Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Švédske mesto sa spamätáva z mohutnej explózie: Pred policajnou stanicou vybuchla trhavina

Mohutná explózia otriasla nadránom mestom Helsingborg ležiacim v južnej časti Švédska, kde pred policajnou stanicou vybuchla neznáma trhavina v stredu 18. októbra 2017. Výbuch spôsobil rozsiahle materiálne škody, avšak nikto pri ňom nebol zranený. Na sním
Mohutná explózia otriasla nadránom mestom Helsingborg ležiacim v južnej časti Švédska, kde pred policajnou stanicou vybuchla neznáma trhavina v stredu 18. októbra 2017. Výbuch spôsobil rozsiahle materiálne škody, avšak nikto pri ňom nebol zranený. Na sním (Zdroj: TASR/AP)

KODAŇ - Mohutná explózia otriasla dnes nadránom mestom Helsingborg ležiacim v južnej časti Švédska, kde pred policajnou stanicou vybuchla neznáma trhavina. Výbuch spôsobil rozsiahle materiálne škody, avšak nikto pri ňom nebol zranený. Informovala o tom agentúra AP.

Miestna polícia neuviedla, čo výbuch spôsobilo, ale šéf švédskej polície Dan Eliasson incident označil za "útok na spoločnosť". Výbuch spôsobil značné škody na policajnej stanici a tlaková vlna rozbila desiatky okien na okolitých budovách. K zodpovednosti za tento čin sa zatiaľ nikto neprihlásil.

V posledných rokoch prebiehajú v okrajových štvrtiach viacerých švédskych miest strety medzi miestnymi gangmi, ktoré súperia o teritóriá. Dnešný výbuch polícia zatiaľ nezačala vyšetrovať ako teroristický čin a v súvislosti s ním nikoho nezadržala.

Viac o téme: VýbuchŠvédskoHelsingborg
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu