Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Príklad pre všetkých papalášov: FOTO Ľudia na priechode neverili, že toto je možné

To sa len tak nevidí.
To sa len tak nevidí. (Zdroj: FB)

ULÁNBÁTAR - Nový mongolský prezident šokoval nielen svojich spoluobčanov, ale aj médiá v susedných štátoch. Stačilo na to, aby prezidentská kolóna zastavila "na červenú", aby chodci mohli prejsť cez priechod.

Výsmech prezidentovi? VIDEO Obrovské nákupy vládnych špeciálov a Kiskovi dali tento "vetroň"

"Fotografie z 'incidentu' sa šíria po sociálnych sieťach a budia nadšenie, pretože žiadna z predchádzajúcich hláv štátu sa nikdy nezastavila, aby dala prednosť obyčajným ľuďom," napísal ulánbátarský spravodaj agentúry FlashSiberia a dodal, že prezident Chaltmágín Battulga si týmto "nečakaným činom" vyslúžil u krajanov prívlastok "úctyhodný".

"Nový prezident sa vyznačuje rešpektovaním pravidiel cestnej premávky - alebo pravidiel virálnej reklamy," poznamenal server Newsru.com a pripomenul, že Battulga sa už tiež nechal "pristihnúť", ako kráča po priechode pre chodcov potom, čo obklopený telesnými strážcami, počkal "na zelenú".

Záujem ruských médií zrejme pramení zo skutočnosti, že v Rusku sa v prípade jazdy prezidentskej kolóny uzatvárajú bežným motoristom celé ulice a aj diaľnice, vedúce okolo Moskvy.

Chaltmágín Battulga bol za prezidenta zvolený tento rok v júli, kedy v rozhodujúcom druhom kole volieb porazil predstaviteľa vládnej strany a bývalého premiéra Mijégombyna Enchbolda. Kandidát opozičnej Demokratickej strany, bývalý judista a milionár Battulga dostal 50,6 percenta hlasov pri účasti takmer 61 percent oprávnených voličov.

Agentúra AP označila Battulgu za "populistického magnáta". Podnikateľ v hotelierstve, bankovníctve aj médiách napodobňoval v kampani rétoriku biznismena a amerického prezidenta Donalda Trumpa.

Viac o téme: AutáČervenáPrezidentKolónaSemaforMongolskoZastavenieChaltmágín Battulga
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu