Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Bizarná oslava v ruskej škôlke! Macku Pú a Tom a Jerry detičkám zaspievali o milovanom Putinovi

Deti oslavujú Putinove narodeniny po svojom Zobraziť galériu (2)
Deti oslavujú Putinove narodeniny po svojom (Zdroj: Foto: SITA/AP/Martti Kainulainen, Facebook)

MOSKVA - Vladimír Putin nedávno oslávil 65. narodeniny. Niektorí oslavovali, niektorí protestovali v uliciach a niektorí spievali. Presne ako deti na videu, ktoré sa objavilo na sociálnej sieti Facebook. Niekoľko detí spolu s ďalšími, ktorí boli oblečení v kostýmoch známych animovaných postavičiek, spievali na Putinovu počesť.

Na internete sa objavilo video, na ktorom zopár detí tancuje a poskakuje v sprievode spevu. Dôvodom nie je nič iné, ako oslava narodenín lídra Ruskej federácie Vladimira Putina. Veselú choreografiu dopĺňajú slová zo sprievodnej piesne. "Vladimír Putin, želáme Vám veľa síl, aby ste dlho žili."

Slová chvály pokračujú ďalej. Okrem detí poskakujúcich so stužkami ako za čias populárnych spartakiád, sa v popredí takisto v rytme piesne pohybujú ďalšie deti v kostýmoch populárnych animovaných postavičiek ako je Tom a Jerry, Macko Pú a Mickey Mouse.

Darček pre Putina

Turkménsky prezident Gurbanguly Berdymuchamedov venoval svojmu ruskému náprotivkovi Putinovi ako darček psa. Ide o stredoázijské pastierske plemeno nazývané alabaj, ktoré je pôvodom z oblasti Turkménska a patrí k najstarších na svete.

Ruský prezident Vladimir Putin
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: TASR/AP)

"Rád by som začal s príjemnou úlohou. Iba nedávno ste mali narodeniny, ku ktorým Vám úprimne gratulujem a prajem Vám pevné zdravie, úspechy a všetko najlepšie. Teraz máme spoločného priateľa, tohto jedinečného alabaja, ktorého som si priniesol so sebou," povedal Berdymuchamedov na úvod stretnutia v meste Soči. Píše o tom agentúra TASS.

Niekde oslavovali, inde protestovali

Počas Putinových narodenín sa však nekonali len oslavy. Podporovatelia ruského opozičného lídra Alexeja Navaľného demonštrovali v rôznych častiach krajiny v súlade s jeho výzvou, aby týmto spôsobom vyvíjali nátlak na úrady, od ktorých požadujú povolenie jeho kandidatúry v budúcoročných prezidentských voľbách.

Miesto milých slov z pesničiek pokrikovali ľudia na uliciach heslá ako "Rusko bude slobodné" a "Nechajte Navaľného kandidovať". Zhromaždenia boli usporiadané väčšinou bez úradného povolenia. Polícia napriek tomu proti demonštrantom nezasahovala a zadržala iba niekoľko osôb, informovala agentúra AP. Navaľného štáb vyzval na protesty v 80 mestách vrátane Moskvy.

Viac o téme: Narodeniny Vladimir Putin
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu