Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Nepochopiteľná tragédia: FOTO Ľudia na pláži sledovali hrozivú smrť troch parašutistov

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: news.com.au)

BRISBANE - Traja parašutisti si chceli užiť zoskok, no ten skončil katastrofou. Vo vzduchu sa totiž stalo niečo, s čím ani jeden z nich nerátal. Narazili do seba a zrážku ani jeden z nich neprežil. Tragédia sa odohrala v Austrálii, telá našli na pobreží. Prípad v súčasnosti vyšetruje polícia.

Traja parašutisti zomreli pri zoskoku z lietadla v Queenslande v Austrálii. Podľa doterajších informácií austrálskych úradov sa mali vo vzduchu zraziť, pričom zrážku neprežil ani jeden z nich. Zatiaľ je známe, že šlo o dvoch mužov vo veku 34 a 35 rokov a jednu 54-ročnú ženu. 

Záchranárov a políciu privolali na Mission Beach, čo je populárne cieľové miesto zoskoku v Austrálii. Nachádza sa približne 140 kilometrov južne od mesta Cairns. Polícia potvrdila tri mŕtve osoby, ktoré našli neďaleko od seba. 

Nepochopiteľná tragédia: FOTO Ľudia
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: news.com.au)

Nesprávne nasadené padáky

"Krátko po tretej hodine popoludní sa pri počiatočnom vyšetrovaní prišlo na to, že jeden z parašutistov narazil do zvyšných dvoch, ktorí skákali v tandemovom zoskoku a ich padáky sa nedokázali otvoriť správne. Polícia a vyšetrovatelia sú stale na mieste. V súčasnom štádiu vyšetrovania nie sú k dispozícii žiadne bližšie detaily," napísala queenslandská polícia vo svojom stanovisku.

Jeden zo svedkov pre austrálsku vysielaciu spoločnosť uviedol, že traja ľudia spadli na trávnik pozemku asi 1,5 kilometra severne od zvyčajného miesta pristátia. Ďalší z očitých svedkov potvrdil denníku The Cairns Post, že takisto videl padať jedného z parašutistov.

Nepochopiteľná tragédia: FOTO Ľudia
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: news.com.au)

K incidentu sa vyjadrila aj spoločnosť Skydiving Australia. "Jedna z obetí patrila medzi našich skúsených inštruktorov a vykonala tisíce zoskokov, tentokrát inštruktor skákal sám. Ďalší dvaja skákali v tandemovom zoskoku, tiež skúsený inštruktor a zákazník," napísali vo vyjadrení.

Voľný pád

"Bolo vidieť, že jeden z padákov bol zamotaný a nedal sa otvoriť. Len som na parašutistu pozeral, ako voľne padal, až kým zmizol za stromami. To bolo posledné, čo som videl," povedal svedok. Skutočne to nebol dobrý pohľad. "Srdce som mal niekde v krku." ďalší zo svedkov.

Miestny starosta John Kremastos povedal pre televíziu ABC, že to bol strašný incident. Parašutizmus je populárnou turistickou atrakciou v tejto lokalite. Takisto sa tu nachádza veľa turistov, ktorí v Queenslande popri Mission Beach stopom cestujú po krajine.

Viac o téme: PádParašutizmusAustráliaQueensland
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu