Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Krásne gesto padlému vojakovi: FOTO Chlapík vymyslel krásny odkaz v bare

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Twitter)

AUSTIN - Toto sa len tak nevidí v bare. Chlapík v Spojených štátoch amerických prišiel do baru, aby si uctil padlého vojaka. Ale veľmi netradične. Fotka milého odkazu sa dostala na internet a začala sa rýchlo šíriť.

McLead patril k pechote, ktorá slúžila v Iraku. V jednu osudnú noc sa spolu s ďalšími vojakmi vydali na nočnú misiu. Nasadli do vrtuľníku Black Hawk. Čo však nikto nečakal, s ďalšími 13 vojakmi zomreli pri páde vrtuľníka pri meste Kirkúk. 23-ročný vojak zanechal po sebe rodinu a brata Masona. Incident sa stal ešte 22. augusta 2007.

Na jeho česť spravil istý chlapík nevídanú vec, píše na sociálnej sieti Reddit užívateľ. "Chlapík prišiel do baru, zaplatil pivo, doniesol toto (pozri foto - pozn. red.) a odišiel," píše užívateľ. Toto všetko zachytil kamarát dotyčného, ktorý to zavesil na web.

Na miesto, kde sedával, otvoril fľašku piva a napísal odkaz: "Rezervované. Na počesť seržanta Garretta McLeada padlého v boji v Iraku".

Krásne gesto padlému vojakovi:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Twitter)

"Chcel sa stať hercom, ale po 11. septembri zmenil plány a vošiel do služieb Boha a svojej krajiny," znie o ňom od jeho strýka Paula na stránke padlých amerických vojakov. Pochovali ho v roku 2008 na vojenskom cintoríne, kde teraz odpočíva spolu so svojimi spolubojovníkmi z Iraku.

Krásne gesto padlému vojakovi:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Twitter)

Viac o téme: ČašníkGrrett McLead
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu