Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Hrdina z najhoršieho masakru v USA: FOTO Zachránil život 30 ľudí, potom to schytal do krku

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: Twitter, Gofundme.com)

LAS VEGAS - Riskoval svoj život, aby pomohol iným. Zatiaľ čo ľudia utekali, aby sa skryli pred šialeným strelcom, otec troch detí sa na miesto činu vrátil. Nebol mu ľahostajný život ostatných ľudí na festivale, ktorí sa prišli zabávať. Pri záchrane to však schytal aj nový americký hrdina.

Otec troch detí Jonathan Smith sa stal hrdinom počas krvavého masakru v Las Vegas. Podľa svedkov mal zachrániť desiatky ľudí pri tragédii, kde zahynulo 58 ľudí a vyše 500 sa zranilo. "Nechcel som zomrieť," začal svoje rozprávanie 30-ročný opravár pre Washington Post. Na festivale bol s polu s bratom Louisom Rustom. "Zvuky guliek sa rozoznievali po celom priestore, ako keby prichádzali odvšadiaľ," tvrdí Jonathan.

Následne sa Jonathan pustil do akcie. Svojim deviatim členom rodiny povedal, aby sa ukryli a sám bežal na miesto činu, aby zachránil ďalšie netere. Z priestranstva začal pomáhať ľuďom, aby sa ukryli. "Nechcel som tam nikoho nechať," priznáva. Podľa reportérky Washington Post Heather Longovej takto zachránil asi 30 ľudí.

Ako pokračoval, zrazu zacítil, že cíti zvláštny pocit na pravej ruke. "Na krku som nič necítil, na pravej ruke som zacítil pocit tepla," spomína Jonathan.

Hrdina z najhoršieho masakru
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Twitter, Gofundme.com)

Potom zistil, že ho zasiahla jedna guľka strelca. Okamžite ho vzali do nemocnice. Lekári nakoniec konštatovali prasknuté rebro, zlomenú kľúčnu kosť a pohmoždené pľúca. Jeho fotka z nemocnice sa rýchlo sharovala na sociálnych sieťach. Ako sa sám priznal, hrdinu zo seba nerobí. "Od iných by som čakal to isté. Nikto si nezaslúži prísť o život tým, že príde na festival," hovorí.

Hrdina z najhoršieho masakru
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Twitter, Gofundme.com)

Na jeho počesť sa začala aj verejná zbierka. Otec troch detí sa po vystrábení zo zranení môže začať tešiť. Nazbierali vyše 47 tisíc dolárov, pričom cieľová suma bola iba 7 tisíc dolárov.

Americké úrady našli celkovo 47 strelných zbraní patriacich masovému vrahovi Stephenovi Paddockovi, ktorý v nedeľu v meste Las Vegas zastrelil na festivale country hudby 59 ľudí a ďalším viac ako 500 osobám spôsobil zranenia.

Viac o téme: Jonathan Smith
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu