Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Rodičia chceli splniť posledný sen chorému synčekovi (6): V Disneylande pokašľali, čo mohli

Layton Chapman Zobraziť galériu (5)
Layton Chapman (Zdroj: FB/Danielle Huart)

LONDÝN - Šesťročný Layton Chapman z anglického Hullu trpí v dôsledku mozgovej obrny ochrnutím všetkých štyroch končatín a epilepsiou. Aj malá infekcia je pre neho životu nebezpečná. Ťažko zdravotne postihnutého chlapca, ktorému hrozí smrť, vzali jeho rodičia do Disneylandu v Paríži, aby mu splnili jeho "posledné a jediné želanie". Tam však natrafili na komplikácie, ktoré ich zámer totálne zničili.

Pád zo schodov na dovolenke zmenil žene (29) navždy život: Stal sa z nej niekto úplne iný

Nadácia Make-A-Wish Foundation, ktorá organizuje zážitky pre deti so život ohrozujúcimi ochoreniami, zaplatila štvordňový výlet do Disneylandu pre Laytona, jeho matku Danielle Huartovú (32), jej partnera Dalea Chapmana, brata a dvoch starších chlapcových súrodencov. Keď však natešená rodina prišla do hotela v Disney dedinke, bolo im povedané, že už meškajú dva dni a ten nasledujúci sa budú musieť odubytovať.

Rodičia chceli splniť posledný
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: FB/Danielle Huart)

Pomotanie rezervácie následne súviselo s chybou v identifikačných kartách, ktoré ich oprávňovali na vstup do Disney sveta, čo znamenalo, že boli dva dni uväznení v dedinke namiesto toho, aby si naplno užívali vysnívané atrakcie. "Boli arogantní a vôbec nám nepomáhali. Kvôli pomiešaniu vstupeniek sme toho veľa stratili. Nemohli sme opustiť dedinu, bolo to ako väzenie. Bola som taká rozrušená, že som plakala a deti sa nudili. Už som sa chcela len vrátiť domov," povedala rozčarovaná Danielle pre MailOnline.

Spoločnosti Disney sa napokon podarilo vyriešiť ich problém s ubytovaním a našli im izbu. Ako kompenzáciu za chybu v identifikačných kartách dostali preukazy, vďaka ktorým sa vraj mohli dostať k atrakciám rýchlejšie. Bohužiaľ, keď sa ich pokúsili využiť, zamestnanci im povedali, že nefungujú a poslali ich do zákazníckeho centra. Ani tam sa však normálneho prístupu nedočkali.

Rodičia chceli splniť posledný
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: FB/Danielle Huart)

Na ďalší deň mal Layton narodeniny a jeho matka mu chcela pri tejto príležitosti usporiadať oslavu v reštaurácii. Opäť kvôli chybe v rezervácii im však povedali, že to nejde. Danielle zvyšok dňa strávila sťažovaním sa u hotelového manažmentu namiesto toho, aby si vychutnávala dovolenku. Až v ten večer rodina nakoniec získala správne karty a mohla tak zorganizovať sľúbenú párty. Na preskúmanie Disney parku jej však zostal už iba deň a pol zo sľúbených štyroch.

Layton sa stihol stretnúť s niekoľkými známymi rozprávkovými postavičkami, ale nie toľkými, koľkými by rodičia chceli. Navyše, keď sa ho Káčer Donald pokúsil pobozkať, udrel ho do hlavy a chlapček sa rozplakal. Neskôr mal však opäť úsmev na tvári, no podľa rodičov išlo pravdepodobne o poslednú spoločnú dovolenku, ktorú sa kvôli omylu podarilo úplne zničiť.

Rodičia chceli splniť posledný
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: FB/Danielle Huart)

"Ľutujeme, že toto konkrétne želanie sa nezhodovalo s očakávaniami hostí a teraz s rodinou úzko spolupracujeme na riešení situácie. Dúfame, že sa k nám čoskoro vrátia," uviedla hovorkyňa Disneylandu v Paríži. Možno tak Layton predsa len dostane druhú šancu prežiť svoje prianie.

Viac o téme: SenNarodeniny Disneyland
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu