Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Tragická smrť britskej turistky v Grécku: Napadnutá a roztrhaná vlkmi, tvrdí súdny znalec

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Facebook, SITA)

ATÉNY - Záchranárom sa naskytol hrozivý pohľad. V kopcoch severného Grécka našli pozostatky nezvestnej britskej turistky. Podľa súdneho znalca ženu napadli vlci, keď sa sama prechádzala po odľahlej ceste. Brat nájdenej Britky zalarmoval úrady po prijatí zúfalého telefonátu svojej milovanej sestry.

Tragický sa skončil výlet pre britskú turistku Celiu Lois Hollingworhovú. Jej brat kontaktoval britské úrady po tom, čo prijal od svojej sestry telefonát, v ktorom mu oznámila, že ju napadli psy. Britská ambasáda v piatok nahlásila svoju občianku ako nezvestnú.

V sobotu sa jej telo podarilo nájsť tamojším záchranárom v blízkosti dedinky Petrota, ktorá leží 285 kilometrov od Solunu. Lepšie povedaná, objavili iba ohlodané kosti. Neďaleko bol nájdený aj cestovný pas, ktorý patril nezvestnej Celii. Polícia síce oficiálne nepotvrdila, že pozostatky patria britskej turistke, no podľa doterajších zistení je to viac ako pravdepodobné.

Žena mala byť vlkmi napadnutá po tom, čo sa sama prechádzala na odľahlej ceste. Súdny znalec Nikose Kifnidise vyjadril svoj názor a po pitve viac menej potvrdil napadnutie vlkmi. Celiine stehenné kosti boli totiž rozdrvené zvieracím kusnutim. Na mieste sa našli iba niektoré časti tela, zvyšok sa stále nenašiel. Pitvi sa zúčastnil aj privolaný veterinár, ktorý po prezretí rán zhodnotil, že určite nemohlo ísť o napadnutie psami alebo šakalmi.

Je známe, že sa vo vzdialených oblastiach Grécka vlci pohybujú. V oblasti Petroty, kde boli pozostatky ženy nájdené, bola ich prítomnosť nahlásená. Útoky na ľudí sú však vzácnosťou. Už desiatky rokov smrteľné napadnutia neboli zaznamenané. 

Viac o téme: SmrťVlciBritka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu