Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Hrdinský čin! Briti zabránili verejnej poprave teroristami Daeš: VIDEO Presný zásah dronu

Ministerstvo obrany v Anglicko zverejnilo zábery. Piloti zabránili verejnej poprave.
Ministerstvo obrany v Anglicko zverejnilo zábery. Piloti zabránili verejnej poprave. (Zdroj: YouTube/MoD)

WADDINGTON/DAMASK - Dron Kráľovského letectva britských ozbrojených síl dokázal zabrániť verejnej poprave v sýrskom meste Abu Kamal. Aby poprave organizovanej extrémistickou skupinou Daeš predišli, použili dronom riadenú strelu. Zábery zverejnilo ministerstvo obrany Veľkej Británie.

Tí, ktorí dron riadili, boli v tom čase 2000 míľ od miesta popravy vo Waddingtone. Video odhaľuje zábery, na ktorých príslušníci Daeš nasilu zhromažďujú stovky ľudí. Mali sa stať svedkami verejnej popravy. Poprave zabránili jedinou strelou Hellfire, ktorá bola riadená dronom. 

"Dronom riadená strela prerušila verejnú popravu organizovanú skupinou Daeš. Začala na nich strieľať a odháňať ich," povedalo ministerstvo obrany. Strela bola v tom čase na ozbrojených prieskumoch, keď si piloti počas letu všimli v meste Abu Kamal ozbrojenú skupinku islamistov.

"Keďže tam bolo príliš veľa civilistov, nemohli zamieriť presne na príslušníkov Daeš," dodalo ministerstvo. Prostredníctvom dronu si všimli dvoch príslušníkov Daeš stojacich na streche. O pár minút neskôr vypálili na strážnikov na streche. Dav začal v panike utekať a islamisti tak nemohli pokračovať vo svojom barbarskom čine.

Po vypálení však nebolo hneď jasné, či väzni odsúdení na popravu utiekli, alebo ich vzali popravcovia. "Strela Hellfire bola vypálená okamžite a cieľ zasiahla priamo, pričom nielenže zabila jedného zo strážcov, ale ukončila aj popravu," uviedlo ministerstvo. 

Sýrske mesto Abu Kamal je dôležitým strategickým bodom pre Daeš na hranici s Irakom. Je to totiž zásobovacie miesto pre Daeš v každej krajine. Poloha mesta sa stala prioritným cieľom pre sýrske povstalecké sily vyškolené britskými a americkými špeciálnymi silami.

Viac o téme: Veľká BritániaDronDaešVerejná poprava
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu