Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Rana, ktorú Daeš len ťažko rozdýcha: Sýrske demokratické sily dobyli najväčšie ropné pole v krajine

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BEJRÚT - Sýrske demokratické sily (SDF) dobyli od teroristickej organizácie Islamský štát najväčšie ropné pole v Sýrii nachádzajúce sa vo východnej provincii Dajr az-Zaur.

Ako informoval zástupca SDF Násir Hádž Mansúr, povstalecké jednotky podporované USA prevzali nad ním úplnú kontrolu v sobotu po niekoľkých dňoch bojov s extrémistami. Sýrske observatórium pre ľudské práva však tvrdí, že SDF ešte ropné pole nedobyli a stále pred ním bojujú.

V provincii proti militantom bojujú ako povstalecké sily, tak aj vládne jednotky. Bojovníci SDF postupujú po východnom brehu rieky Eufrat, armáda zase získava s podporou ruskej letky územia na jej západnom brehu.

Istanbulská polícia zatkla 36 ľudí podozrivých z členstva v Daeš

Istanbulská polícia zatkla 36 ľudí, ktorí sú podozriví z členstva v teroristickej organizácii Daeš. V sobotu o tom informovala štátna agentúra Anadolu s tým, že policajná protiteroristická jednotka usporiadala na 15 rôznych miestach domové prehliadky s cieľom zadržať piatich ľudí, ktorí údajne pre Daeš cestovali do Iraku a Sýrie. Podľa agentúry je 31 zadržaných osôb pôvodom z cudziny. Ich národnosti však nie sú známe.

 

 

Viac o téme: SýriaDaeš
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu