Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

PRÁVE TERAZ Výbuch v kasárni v Brne: Explodovalo niekoľko granátov, jeden mŕtvy

(Zdroj: pixabay.com)

VYŠKOV - V armádnych priestoroch vo Vyškove nastal dnes dopoludnia obrovský výbuch. Potvrdil to riaditeľ odboru komunikácie ministerstva obrany Jan Pejšek. Pri výbuchu zomrel jeden človek a jeden ďalší sa zranil. Potvrdila to Jana Zechmeisterová z tlačového oddelenia ministerstva obrany. Prípadom sa zaoberá polícia.

Výbuch nastal pred deviatov ráno. "Zatiaľ nevieme, kde presne sa to stalo. Teraz sú na mieste záchranné zložky a vojenská polícia, ktorá sa situáciou zaoberá v súčinnosti s Políciou Českej republiky," informoval Pejšek.

Očití svedkovia z miesta nehody však pre brnenský dennik.cz potvrdili, že zomrel jeden vojak a minimálne dvaja ďalší boli zranení. Na miesto mal prísť aj vrtuľník. Výbuch mal podľa nich nastať za veliteľskou budovou Veliteľstva výcviku - Vojenskej akadémie vo Vyškove.

"Na mieste vybuchlo niekoľko granátov. Všetkých nás evakuovali," povedala pre miestny denník jedna z príslušníčok vojenskej posádky. Tragickú udalosť potvrdil aj hovorca juhomoravských hasičov Jaroslav Mikoška, no bližšie informácie nevedel. Miesto je uzavreté a v súčasnosti nie je prístupné verejnosti. Polícia ani záchranná služba zatiaľ informácie neposkytli, všetky otázky odkázali na ministerstvo obrany.

Viac o téme: GranátBrnoVyškov
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu