Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Brutálny útok v centre Kyjeva: Nálož v aute zabila muža, jeho žena prišla o nohu

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP)

KYJEV - Gruzínec prišiel dnes o život pri explózii nástražného výbušného systému umiestneného v motorovom vozidle v centre ukrajinského Kyjeva. O presnom charaktere vzťahov ďalších členov posádky motorového vozidla, ženy a dieťaťa, k zosnulému ešte vyšetrovatelia neinformovali.

Žena utrpela podľa informácií tlačovej agentúry UNIAN ťažké zranenia, prišla o dolnú končatinu, dieťa vyviazlo bez väčších zranení. Zosnulý, ktorý správy udržiaval kontakty s kriminálnymi čečenskými kruhmi, si na Ukrajine za nezákonné prechovávanie zbraní vyslúžil päťročný trest odňatia slobody s odkladom na tri roky. Pri vyšetrovaní sa k trestnej činnosti priznal. Podľa slov jeho známych pre televíziu 112 bojoval v čečenskom dobrovoľníckom (neoficiálnom) útvare proti proruským separatistom na východe Ukrajiny.

Na Ukrajine prišli iba v tomto roku o život pri bombových útokoch najmenej traja príslušníci bezpečnostných zložiek, už vlani aj známy novinár Pavel Šeremet. Žiadny z týchto atentátov tamojší vyšetrovatelia doteraz neobjasnili.

Viac o téme: NáložBombaKyjev
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu