Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

VIDEO Hádka tínedžerov sa skončila ohnivým peklom: Obytný dom v Nemecku vyhorel do tla

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP)

BERLÍN - Najmenej dvaja ľudia prišli o život a ďalších desať utrpelo zranenia, štyria z nich ťažké popáleniny, pri požiari, ktorý v noci nadnes vypukol na prvom poschodí dvojpodlažného domu obývaného občanmi Poľska, Rumunska a Turecka v Duisburgu v nemeckej spolkovej krajine Severné Porýnie-Vestfálsko.

Najmenej dve osoby sú stále nezvestné, telá dvoch mŕtvych našli dnes v troskách objektu. Prípad vyšetrujú kriminalisti-špecialisti na hrdelné zločiny. Zrejme to nie je náhoda, pretože internetový server derwesten.de s odvolaním sa na očitých svedkov informuje o údajnom verbálnom konflikte dvoch niekdajších priateľov-tínedžerov, ktorý predchádzal požiaru a pri ktorom mal jeden z aktérov pohroziť zapálením objektu. Polícia však tieto informácie zatiaľ nekomentovala s ohľadom na pokračujúce vyšetrovanie prípadu.

Viacerí z obyvateľov objektu využili jedinú možnosť na únik pred plameňmi cez strechu a skok do políciou pripraveného nafukovacieho záchranného vreca. Jedna z týchto osôb však dopadla mimo priestor a privodila si ťažké zranenia. Štyri ťažko popálené osoby previezli na špecializované kliniky v Duisburgu a Bochume.

Viac o téme: Požiar<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/rWZ8tjFELvg" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu