Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Partia kamarátov sa vybrala na chatu do Mútnej: Vypukol požiar, Dalibor (†18) zahynul v plameňoch

Daliborovi sa nepodarilo zachrániť. Zobraziť galériu (3)
Daliborovi sa nepodarilo zachrániť. (Zdroj: Foto: Reprofoto Tv Markíza)

NÁMESTOVO - Kamaráti si prenajali chatu. Nemohli tušiť, že sa stane nešťastie. V noci na nedeľu vzplanul požiar, 18-ročný mladík, sa, žiaľ, nedokázal zachrániť.

Požiar dvojpodlažnej chaty v hornooravskej obci Mútne na severe Slovenska si vyžiadal jeden ľudský život. Vypukol v nedeľu pred piatou hodinou ráno.   

"Požiar zasiahol druhé podlažie a podkrovné priestory," informovala Zuzana Farkasová z Prezídia Hasičského a záchranného zboru. Hasiči s ohňom bojovali viac ako osem hodín. V chate sa v čase vzniku požiaru nachádzali tri osoby, pričom dve z nich stihli včas uniknúť. "Privolaní hasiči poslednú osobu z objektu vyslobodili už bez známok života," povedala Farkasová.

Partia kamarátov sa vybrala
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Foto: Reprofoto Tv Markíza)

Požiar napáchal škody v odhadovanej výške viac ako 200.000 eur, na miesto preto vyslali aj zisťovateľa príčin vzniku požiaru z Požiarnotechnického a expertízneho ústavu Ministerstva vnútra SR. Požiar sa od skorého rána snaží zlikvidovať 19 profesionálnych a dobrovoľných hasičov z Námestova a tiež dobrovoľní hasiči z Mútneho a Novote so štyrmi kusmi hasičskej techniky, dodala.

Partia kamarátov sa vybrala
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Foto: Reprofoto Tv Markíza)


Prečítajte si aj:

FOTO Obrovská rodinná tragédia v Terchovej: V horiacej chate zahynula mama (†41) s dcérkami (†5, 8)


Podobné nešťastie sa v lete udialo v Terchovej, kde pri požiari rekreačnej chaty zomrela 41-ročná žena a jej dve dcéry (5,18). V chate sa vtedy nachádzala štvorčlenná rodina, mužovi sa podarilo pred požiarom vybehnúť von.

Viac o téme: PožiarTragédiaNámestovo
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu