Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Prehovoril hasič, ktorý videl, ako zomiera princezná Diana: Posledných päť SLOV pred smrťou

Miesto tragédie Zobraziť galériu (3)
Miesto tragédie (Zdroj: TASR/AP)

PARÍŽ - Len pred niekoľkými dňami si verejnosť pripomenula dvadsiate výročie úmrtia princeznej Diany, ktorá zahynula pri autonehode v parížskom tuneli spolu so svojím priateľom Dodim al Fayedom a šoférom. Pri tejto príležitosti prehovoril francúzsky hasič Xavier Gourmelon, ktorý počul jej posledné slová.

Hasič a záchranár Xavier Gourmelon mal službu v osudnú noc z 30. na 31 augusta 1997. Na celú udalosť si aj po dvadsiatich rokoch spomína veľmi dobre a pamätá si, ako jeho posádku poslali k autonehode v tuneli Pont de l´Alma. "Bol to výjazd ako všetky ostatné. Nikto z nás nevedel, že ideme k autonehode prominentného páru. "Keď sme prišli na miesto nehody, nikto princeznú nespoznal," hovorí. 

Prehovoril hasič, ktorý videl,
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: youtube/The Royal Family Channel)

Xavier si pamätá, že uvidel dolu v aute pod sedadlami sedieť ženu s blond vlasmi. Bola pri vedomí a spýtala sa: "Bože môj, čo sa stalo?"

Prehovorila astrologička princeznej Diany: Krátko pred smrťou som vedela, že sa stane niečo veľké​

Šofér a Dodi boli už mŕtvi, keď spolu s kolegami dorazili na miesto. Všetci verili, že to prežije aspoň Diana. "Opatrne sme ju vytiahli z vraku a dali sme ju na nosidlá. Vtom doktor povedal, že má zástavu srdca. Asi po dvadsiatich sekundách sa nám ju podarilo oživiť," vracia sa k strašnej udalosti. "Stále som sa jej prihováral a ubezpečoval som ju, že sa o ňu postaráme."

Prehovoril hasič, ktorý videl,
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: TASR/AP)

Nanešťastie, Diana svojim zraneniam podľahla v nemocnici Pitie-Salpetriere o štvrtej hodine nadránom. Gourmelon celú záchrannú akciu hodnotí ako každú inú, s ktorými sa počas svojej praxe stretol veľakrát. Na otázku, či boli v okolí hotela nejakí paparazzi, odpovedá jednoznačne. "Keď sme prišli, nikoho som tam nevidel."

Viac o téme: ParížDianaAutonehoda
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu