Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Putin to vidí jasne: Vyvíjať na KĽDR nátlak pre jej program jadrových rakiet je zbytočné

Vladimir Putin
Vladimir Putin (Zdroj: SITA/Alexei Druzhinin/Pool Photo via AP)

MOSKVA - Vyvíjať na Kórejskú ľudovodemokratickú republiku (KĽDR) nátlak pre jej program jadrových rakiet je "pomýlené a zbytočné", uviedol dnes ruský prezident Vladimir Putin, pričom dodal, že krízu na Kórejskom polostrove môže vyriešiť len dialóg bez kladenia si podmienok.

Kórejský polostrov "balansuje na pokraji rozsiahleho konfliktu", napísal Putin v článku určenom pre médiá v krajinách skupiny BRICS (Brazília, Rusko, India, Čína a Juhoafrická republika), ktorej summit sa začína v nedeľu v čínskom meste Sia-men.

"Rusko je presvedčené, že politika vyvíjania nátlaku na Pchjongjang, aby zastavil svoj program jadrových rakiet, je pomýlené a zbytočné. Problémy v oblasti (Kórejského polostrova) by sa mali riešiť prostredníctvom priameho dialógu všetkých zúčastnených strán bez kladenia si apriórnych podmienok," uviedol podľa agentúry DPA ruský prezident a dodal, že provokácie, nátlak či militantná a urážlivá rétorika sú v tomto prípade "slepou uličkou".

Putinove vyjadrenia prišli po mesiaci slovných prestreliek medzi administratívou amerického prezidenta Donalda Trumpa, ktorý sa Pchjongjangu vyhráža ohnivou odvetou, a Severnou Kóreou, ktorá pohrozila vypálením balistickej rakety na americký tichomorský ostrov Guam.

Viac o téme: Jadrový programVladimir PutinKĽDR
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu