Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Posadnutý Čech dobodal kolegyňu z práce

Petr Hanuš je hlavným podozrivým z vraždy Michaely - prenasledoval ju a vyhrážal sa jej smrťou.
Petr Hanuš je hlavným podozrivým z vraždy Michaely - prenasledoval ju a vyhrážal sa jej smrťou. (Zdroj: ČTK)

PRAHA - Nezmyselnou a brutálnou smrťou sa skončil život 33-ročnej Michaely z Prahy.

Už dlho ju prenasledoval jej kolega z letiska v Ruzyni Petr Hanuš (31), a hoci žiadala políciu o pomoc, nikto jej nevyšiel v ústrety. Prenasledovateľ ju nakoniec našiel a dobodal. Až teraz sa o neho zaujíma polícia.

Michaela sa v utorok večer vracala domov z centra Prahy. Tam však nedorazila a vystrašená matka jej išla naproti. Dcéru našla ležať bez známok života pred vchodom - bola dobodaná.

Podozrenie padlo na Hanuša, ktorý sa Michaele už dlho vyhrážal smrťou. Nešťastná žena a jej prenasledovateľ pracovali spolu na pražskom letisku, kde za priehradkou vybavovali cestujúcich. Hanuš vytrvalo dával Michaele milostné návrhy, ona ho však odmietala. Keď sa jej začal vyhrážať smrťou, Michaela sa obrátila na políciu a potom aj na organizáciu ochraňujúcu obete trestných činov s názvom Bílý kruh bezpečí. „Vo chvíli, keď obťažovanie zo strany Petra Hanuša prerástlo do vyhrážania, sa nám podarilo dosiahnuť súdny proces,“ citovala internetová stránka idnes.cz jej prezidentku.

Súd na jeseň udelil Hanušovi 250 hodín verejných prác, on to však nesplnil a trest mu zmenili na 125 dní väzenia. Nástup na výkon trestu si však odložil zo zdravotných dôvodov.

Rozhodnutie vyvolalo otázky, pražský súd to však zdôvodnil tým, že Hanuš počas jesenného pojednávania pôsobil korektne a k vine sa priznal. Preto mu ani nerobili znalecký psychologický posudok a polícia neposkytla žene žiadnu ochranu. A teraz po ňom pátra pre jej vraždu.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu