Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Na hraniciach s Mexikom zadržali mladíka (18): Neuveríte, čo pašoval

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Jan Zemiar)

OTAY MESA - Kalifornské úrady zadržali na hraniciach s Mexikom 18-ročného mladíka, ktorý sa pokúšal do USA prepašovať mláďa tigra indického (Panthera tigris tigris).

Luis Eudoro Valencia prevážal šelmu vo svojom aute, keď ho na hraničnom priechode v Otay Mesa v meste San Diego zastavila hraničná kontrola a zviera našla ležať na podlahe. Tínedžer, ktorý momentálne čelí obvineniam z pašeráctva, tvrdí, že si tigra kúpil za 300 dolárov (v prepočte približne 254 eur) v mexickej Tijuane od osoby, ktorá sa s jednou takouto dospelou šelmou prechádzala po ulici.

Podľa Petea Floresa z pobočky amerického úradu pre clá a ochranu hraníc v Sand Diegu sa pracovníci hraničnej kontroly neraz stretnú s netradičnými situáciami. "Pre strážnikov na priechode v Otay Mesa bola záchrana života tohto ohrozeného živočíšneho druhu výzvou," uviedol. Všetky druhy tigrov sú v USA chránené na základe Zákona o ohrozených druhoch, a preto je na ich dovoz do krajiny potrebné povolenie.

Tigrie mláďa vzali po zadržaní mladíka do svojej opatery pracovníci amerického úradu na ochranu divo žijúcej zveri. Tí ho neskôr odovzdali zoologickej záhrade v San Diegu, kde sa oňho starajú odborníci.

Viac o téme: TigerPašeráciMexikoSpojené štáty
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu