Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Szydlová si nedávala servítku pred ústa: Macron je arogantný, mal by sa starať o vlastnú krajinu

Beata Szydlová
Beata Szydlová (Zdroj: SITA)

VARŠAVA - Poľská premiérka Beata Szydlová v piatok označila kritiku jej vlády z úst francúzskeho prezidenta Emmanuela Macrona za "arogantnú". Macron počas návštevy Bulharska v piatok ostro kritizoval poľskú vládu, ktorá je odhodlaná blokovať reformu smernice EÚ o vysielaní pracovníkov do zahraničia. Toto označil ako "názorný príklad chýb" poľskej vlády.

Szydlová v reakcii pre poľský server wPolitice nazvala Macronove slová "arogantnými" a zároveň mu odporučila zdržanlivosť vo výrokoch.  "Jeho arogantné výroky možno vyplývajú z nedostatku politických skúseností - ktoré vnímam s istým porozumením, ale očakávam, že tieto nedostatky rýchlo napraví a v budúcnosti bude zdržanlivejší. Čo sa týka vysielania pracovníkov, Poľsko a stredná Európa obhajujú zásady spoločného trhu, pričom Francúzsko sa svojimi aktivitami snaží rozobrať jeden z pilierov EÚ," povedala poľská premiérka a Macronovi "poradila", aby sa viac než o kritiku iných vlád zaujímal o záležitosti svojej vlastnej krajiny.

"Možno bude potom schopný dosiahnuť rovnaké hospodárske výsledky a rovnakú úroveň bezpečnosti pre svojich občanov ako Poľsko," poznamenala Szydlová.

Viac o téme: FrancúzskoPoľskoBeata SzydlováEmmanuel Macron
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu