Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

V nemeckých obchodoch zmizli potraviny: FOTO prázdne regále, súvisí to s utečencami

Originálny spôsob nemeckého obchodu ako bojovať proti rasizmu Zobraziť galériu (2)
Originálny spôsob nemeckého obchodu ako bojovať proti rasizmu (Zdroj: Twitter / opendev)

HAMBURG - Čo by ste robili, ak by ste prišli do obchodu a našli prázdne regály? Do boja za diverzitu a proti rasizmu sa takto pustila Edeka, najväčšia sieť supermarketov v Nemecku.

Sieť vo svojej kampani z regálov svojho obchodu v Hamburgu odstránila všetky produkty, ktoré boli vyrobené v cudzine a umiestnila na ne rôzne tabuľky. „Tak prázdne sú police bez cudzincov," hlása jedna z nich. Tento regál je bez diverzity pekne nudný," píše na ďalšej. Edeka chcela takto poukázať na to, ako sa v prípade každodenných produktov Nemci spoliehajú na ďalšie krajiny. 

Ako uviedol hovorca spoločnosti Edeka, sieť podporuje společenskou diverzitu. „Naše produkty pochádzajú zo všetkých častí Nemecka. Až s výrobkami z cudziny je naša ponuka dostatočne pestrá tak, aby ju ocenili zákazníci," vyjadril sa.

Tweet Svena Schmidta
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Twitter / opendev)

Názory Nemcov na túto kampaň sa poriadne rôznia. Julia Klöckner z Kresťanskodemokratickej únie Nemecka ju pochválila a nazval „múdrym krokom", ktorý umožní ľuďom poriadne sa zamyslieť nad problémom. Ďalší ľudia zas obdivujú odvahu Edeky.

Ako tvrdí Sven Schmidt, ktorý na kampaň upozornil na Twitteri, pod jeho príspevkom sa vyrojilo množstvo ľudí s nenávistnými komentármi. Postavil sa proti nej aj Marcus Pretzell z protimigrantskej strany AfD, ktorému sa nepáčil výrok Klöcknerovej. „V čom je múdry? Nie je náhodou úplne šialený?" narážal na komentár, že ide o múdry krok.

Viac o téme: RasizmusHamburg
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu